Medi ambient

Catalunya Nord en situació de vigilància per la sequera

Malgrat les pluges de la setmana passada la Prefectura ha decidit de declarar la vigilància per les properes setmanes

Hi ha dèficit d'aigua al Vallespir i Cerdanya i excedent a la plana del Rosselló

Catalunya Nord “ha patit l'hivern més sec des del 1959, després de les pluges excepcionals del novembre de l'any passat” segons la Prefectura de Perpinyà.

Segons les dades facilitades pel Comitè Departamental de la Sequera, la pluviometria enregistrada de setembre a la fi de febrer “dona un excedent d'aigua del 50 per cent a la plana del Rosselló, però un dèficit de 40 per cent al Vallespir i de 50 per cent a l'Alta Cerdanya”. A la fi del mes de febrer la capa de neu “era molt feble a la muntanya nord-catalana”. El cabal de rius i rieres era, a la meitat del mes de març, “el més feble des de fa deu anys” i el nivell dels pantans, sobretot el de Vinçà, “és inquietant”.

Les napes freàtiques “es troben en una bona situació, amb l'aigua de la tardor passada, però el seu nivell comença a baixar”.

Malgrat que les pluges de la setmana passada han millorat la situació hidrològica de Catalunya Nord, la Prefectura del departament dels Pirineus Orientals ha decidit de posar les comarques nord-catalanes “en situació de vigilància en previsió d'una degradació de la situació de sequera”. Aquesta declaració no comporta cap obligació ni control pels usuaris, si no és seguir les recomanacions generals d'economia de l'aigua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.