Medi ambient

medi ambient

Volen que declarin l'Empordà reserva de la biosfera

Compromís per l'Empordà fa vint propostes perquè el paisatge es converteixi un actiu econòmic de futur

La declaració de l'Empordà reserva de la biosfera per part de la Unesco amb l'objectiu de “posar en valor els recursos naturals i culturals amb la finalitat de vendre serveis i generar un projecte per desestacionalitzar el turisme”. Aquesta va ser una de les propostes de Compromís per l'Empordà, que es va presentar ahir a Empúries i que recull les conclusions de les II Jornades l'Empordà, el paisatge com a actiu econòmic, que promouen l'Institut d'Estudis Empordanesos, Via Pirena i el Setmanari de l'Alt Empordà.

Per al director de les jornades i ex alcalde de Figueres, Joan Armangué, “la declaració de reserva de la biosfera permetria un treball conjunt des de l'administració i el sector privat; un projecte de sostenibilitat tant de l'Alt com del Baix”. Compromís per l'Empordà fa vint propostes per aconseguir que el paisatge jugui un paper vital en el canvi de model –“la crisi ens obliga a reinventar-nos”. “Hem de treballar el paisatge globalment superant individualitats i localismes i a partir d'una idea global d'un Empordà entès sense fronteres; ni Alt ni Baix, sinó el conjunt”, deia Armangué.

A l'acte hi van ser l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, el director general de patrimoni cultural, Joan Pluma, i el president de l'Institut d'Estudis Empordanesos, Pere Gifre.

LES FRASES

Hem de treballar el paisatge a partir d'una idea global d'un Empordà entès sense fronteres; ni Alt ni Baix, sinó el conjunt
La declaració de reserva de la biosfera permetria un projecte de sostenibilitat conjunt
Joan Armangué
director de les jornades

La Garriga, el suro i la formació

Compromís per l'Empordà aposta, a banda de la declaració de reserva de la biosfera, perquè la Garriga sigui declarada bé d'interès local i s'hi faci una campanya de divulgació. També per fer cicles formatius vinculats al medi ambient i posar en valor el paisatge surer empordanès. Així mateix, reclama un pla d'usos del cap de Creus i els terrenys de la base del Pení, la base Loran i Ràdio Liberty. Igualment, vol treballar per aprofitar la flota pesquera com a atractiu turístic i impulsar les rutes del megalític, la dels ibers i grecs i la del romànic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.