Medi ambient

Vallès occidental

Sant Cugat amplia el parc de Collserola

L'Ajuntament de Sant Cugat i l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix han fet un pas més per acabar amb els litigis que durant anys els han enfrontat per l'expropiació de zones verdes d'aquest últim territori previstes en el planejament metropolità del 1976 i ahir van presentar l'acord amb els propietaris de la finca de Can Montmany, de 85 hectàrees, que els permetrà integrar l'entorn de la masia històrica dins el Parc Natural de Collserola.

L'adquisició de la finca –ara propietat dels dos consistoris al 50%– s'ha pogut fer mitjançant una permuta de compravenda a través de l'empresa d'habitatge de Sant Cugat Promusa amb la societat propietària dels terrenys, que a canvi rebrà sostre edificable en altres zones ubicades dins de la ciutat, com ara al voltant de l'estació dels FGC a Valldoreix, al barri de Can Mates i a Can Cabassa, on el consistori també construirà habitatge protegit. L'acord també inclou traslladar sòl destinat a zones verdes ubicat en parcel·les privades a Can Montmany amb l'objectiu de qualificar l'entorn de la masia com a zona verda per integrar-la al parc i destinar-ne una part a activitats agrícoles. De moment, no s'ha definit l'ús que es donarà a l'històric edifici.

Amb aquesta operació, les dues administracions s'estalvien els cost de les expropiacions de zones verdes.

redacció

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.