Medi ambient

medi ambient

Ball de xifres en inversió en parcs naturals

El departament descarta vendre's cap terreny públic dins de parcs naturals

El govern té previst destinar aquest any 16 milions d'euros als parcs naturals de Catalunya, segons s'ha explicat des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. A més, hi afegeix que fins ara ja s'ha gastat 11,4 milions de la partida anual. Aquestes xifres contrasten amb les que ha treballat el grup d'Iniciativa-Verds, que contempla per aquest any una inversió total de prop de 10 milions d'euros. Això representaria un 20% menys que els 12,5 milions destinats als parcs naturals el 2011, i un 57% menys que els 23 milions del 2010. En aquestes dues anualitats, sí que coincideixen tant el govern com ICV. S'ha de tenir en compte, però, que a partir del 2011 tot el referent a la planificació d'espais naturals i la Xarxa Natura 2000 depèn de la conselleria de Territori i Sostenibilitat. El DAR s'encarrega ara de tot el que fa referència a la gestió i la biodiversitat. De fet, la partida que més ha baixat des del 2010 és la d'inversió en medi natural, mentre que la conservació de béns naturals, les subvencions a institucions o els treballs de manteniment no ho han fet de manera tan dràstica.

Interpel·lació d'ICV

En aquest sentit, el diputat d'ICV, Joan Boada, ha explicat que el grup farà una interpel·lació al govern sobre les polítiques ambientals, ja que, segons els seus estudis i contactes amb entitats ecologistes, “no s'està desenvolupant res del que s'havia fet i hi ha una nul·litat d'actuacions en aquest tema”.

Boada ha criticat, per exemple, el procés de venda de la Torre de Mornau, al Parc Natural dels Aiguamolls, que ha engegat l'Incasòl. Des del Departament d'Agricultura s'ha recordat que per part seva no han venut cap terreny. A més, han descartat vendre cap finca integrada dins els parcs naturals del país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.