Medi ambient

Medi Ambient

Vuit platges gironines amb la Q de qualitat turística

La bandera Q premia les platges que excel·leixen en equipaments, neteja, seguretat, salvament i informació

Vuit platges de quatre municipis gironins han obtingut aquest any les banderes Q de qualitat turística: les platges guardonades són la del Racó, Aiguabrava i Sa Riera de Begur; la de Sant Antoni de Calonge; la d'Empuriabrava a Castelló d'Empúries; les de Sa Conca i Platja Gran de Castell-Platja d'Aro, i la de l'Estartit de Torroella de Montgrí. El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, va lliurar ahir les banderes Q a un total 20 platges d'onze municipis catalans, entre altres.

Vint a Catalunya

Catalunya, amb aquestes 20 distincions, se situa en la quarta posició del rànquing de l'Estat espanyol pel que fa a territoris amb més banderes Q, al darrere d'Andalusia (58), el País Valencià (46) i Múrcia (25). En total, a l'Estat s'ha concedit banderes Q a 174 platges. Soria va destacar que l'Estat ostenta el lideratge mundial en matèria turística, amb 57 milions de visitants l'any passat i un increment de la despesa turística d'un 7%. També es va mostrar partidari d'una reforma de la llei de costes amb una normativa homogènia, desterrant els plantejaments en virtut dels quals “en un indret es pot fer una cosa i en un altre indret, no es pot fer”.

LA XIFRA

5
municipis
reagrupen les vuit platges guardonades amb la bandera Q a la demarcació de Girona.

Fons marins de més qualitat a Mont-ras i l'Escala

Mont-ras i l'Escala tenen els fons marins amb més salut i qualitat de Catalunya, segons l'informe anual de la Fundació Mar, que atribueix les millors puntuacions a Mont-ras (un 8) i l'Escala (un 7,5). La Fundació Mar té una vintena d'estacions de control al conjunt del litoral i en fa seguiment periòdic per tal d'analitzar l'estat de salut del fons marí i recomanar actuacions que convinguin.

A l'Escala el punt de control del projecte Silmar està situat a la zona de la punta del Romaní i un altre és a la cala Montgó, a cavall entre els termes municipals de l'Escala i Torroella de Montgrí. En aquest cas, però, la puntuació és de 5,8, especialment marcada pel fondeig.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.