Medi ambient

medi ambient

Nova ordenança de gestió de residus a Blanes

L'Ajuntament obre un procés participatiu per recollir les opinions dels veïns

L'Ajuntament de Blanes està preparant una nova ordenança de la neteja viària i de la gestió dels residus, que té la intenció d'aprovar en el proper ple municipal. Abans, però, ha decidit obrir un període d'uns dies perquè els ciutadans hi puguin dir la seva i hi aportin idees.

El govern local va decidir renovar l'ordenança de neteja per ajustar-la a la llei de residus, en vigor des del 2009. Aquesta ordenança té per objectiu la regulació de la neteja de la via pública i les platges, així com la correcta gestió dels residus comercials i industrials assimilables als domèstics. Per aquest motiu, segons van assegurar fonts municipals, la norma “està basada en criteris d'eficiència i sostenibilitat perquè tant vilatans com visitants puguin gaudir d'un entorn net i saludable”. Un altre objectiu és aconseguir la reducció del volum de residus que es generen i millorar la recollida selectiva. Les fonts municipals van remarcar “l'obligació i el compromís que té l'Ajuntament de Blanes en l'elaboració d'una política mediambiental que segueixi criteris de cautela i acció preventiva”. Tots els que vulguin fer-hi aportacions poden fer-ho fins divendres a través d'una instància al registre o enviant un correu electrònic.

Multes de 30.000 euros

Les infraccions es divideixen en lleus, amb multes de 120 a 1.500 euros; greus, amb multes de fins a 15.000 euros, i molt greus, amb multes de fins a 30.000 euros.

A part de les multes, les sancions també poden comportar la clausura temporal de l'activitat i el local corresponent durant un mes, la revocació de l'homologació municipal, l'execució de treballs de restitució i altres treballs a la comunitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.