Medi ambient

medi ambient

El Consell de la Selva vol la fracció orgànica de Lloret

La planta de compostatge de Santa Coloma de Farners funciona a la meitat de la seva capacitat, i el Consell Comarcal de la Selva vol que la fracció orgànica de Lloret de Mar –que ara es porta a Solius– es tracti a la planta de Santa Coloma, segons es va dir ahir al consell d'alcaldes de la Selva. Un dels temes que es van tractar a Santa Coloma va ser la planta de triatge de Lloret, que ha de tractar els residus de rebuig de la Selva, el Baix Empordà i el Gironès. Els pobles, però, es resisteixen a portar-hi les deixalles per l'increment de cost que els suposaria. En aquesta negociació, doncs, sembla que una via per trobar una solució al tema és que Lloret porti la fracció orgànica a Santa Coloma, segons va explicar el president del consell de la Selva, Salvador Balliu, que també defensa que sigui la Generalitat i no l'Ajuntament de Lloret qui fixi un preu a la planta de triatge.

La planta de compostatge colomenca té capacitat per a 12.500 tones anuals, però el 2012 només en va rebre 7.500, un 10% menys que el 2011. Segons dades del Consell, Lloret de Mar genera cada any 2.200 tones de fracció orgànica.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.