Medi ambient

Lloret exigirà que s'obri el GR-92 a Can Juncadella

L'Ajuntament va notificar ahir a la propietat que rebutja el seu recurs

L'Ajuntament de Lloret de Mar requerirà a la societat Flinder Data, propietària de la finca de Can Juncadella, que obri el camí públic que es va tallar el 2009 arran d'un conveni signat entre la propietat i l'Ajuntament. En aquest conveni s'establia que, a canvi de tallar el pas pel GR-92 que passava prop de la masia, la propietat es comprometia a fer el camí de ronda, però al cap de més de cinc anys encara no hi ha res fet. La propietat va fer un projecte que va haver de ser modificat més d'una vegada. L'últim projecte aparentment només estava pendent d'algunes modificacions, però l'empresa va presentar-ne un de completament diferent, segons defensa l'Ajuntament de Lloret, que arran d'aquest fet va donar un ultimàtum a l'empresa: o presentava les modificacions demanades o es trencava el conveni. L'empresa va presentar un recurs de reposició, que l'Ajuntament finalment ha rebutjat.

L'alcalde, Romà Codina, va dir ahir que l'Ajuntament reclamarà a Flinder Data que obri el camí, ja que considera el conveni trencat. “En desestimar el recurs, no sé si la propietat, jurídicament, té dret a un altre tipus de recurs. Entenem que nosaltres hem fet el que havíem de fer i ara ells han de moure fitxa”, va dir Codina.

“El projecte que ens van presentar era nou, i tornar a començar els tràmits no era el que s'havia de fer”, va manifestar l'alcalde. Hi va afegir, a més, que, segons el nou projecte proposat per la propietat, el camí nou “ passava per penya-segats i entrava en el domini públic, i hi hauria d'haver intervingut també el departament de Costes de Madrid”. Ahir mateix Codina va consultar els serveis jurídics de l'Ajuntament, segons va explicar. “Els he demanat què hem de fer, i estem en un punt en què haurem de notificar que tenen l'obligació d'obrir camins”, va assegurar.

L'alcalde va recordar que el conveni va néixer perquè la propietat considerava que el GR-92 passava “pel costat de la casa“ i per això es va arribar a un pacte. “Ells estaven disposats a arreglar el camí antic de pescadors que connecta cala Canyelles amb cala Morisca, s'hi comprometien. Era una molt bona solució per tenir un tram de camí de ronda nou”, va manifestar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia