Infraestructures

Foment dóna a Montcada un nou tram del projecte per soterrar la via del tren

L'Estat respon als compromisos adquirits ara fa un any per una demanda que va començar el 2000

La ciutat vol que s'inclogui en el pressupost del 2012

El Ministeri de Foment ha fet arribar a l'Ajuntament de Montcada el segon dels cinc projectes constructius en què estan dividits els treballs per fer subterrània la línia de Renfe de França –l'R2– al seu pas pel nucli urbà. En concret, es tracta del tram entre l'avinguda de la Ribera i el carrer Torrent de Can Paiàs –al polígon de Pla d'en Coll–. El primer projecte constructiu –entre el barri barceloní de Vallbona i la confluència de l'avinguda de la Unitat i el carrer Elionor– es va entregar al consistori vallesà el 22 de setembre. Durant els pròxims dies, els serveis tècnics municipals en faran la revisió final per donar-hi el vistiplau.

Per a l'alcaldessa de Montcada, María Elena Pérez, aquesta “gran notícia” demostra “la voluntat decidida de Foment i d'Adif de complir amb els compromisos adquirits amb el municipi”. La reclamació per fer subterrània l'R2 es remunta a l'any 2000 i no va ser fins al novembre del 2007 que el consistori, la Generalitat, Foment i Adif van signar el conveni per fer l'obra.

El portaveu de la plataforma Tracte Just Soterrament Total, Jaume Relat, diu que l'entrega d'un nou projecte constructiu “és un pas més endavant”. Però Relat posa èmfasi a recordar que el proper objectiu –que no es va poder aconseguir ara fa un any perquè Foment no havia redactat cap projecte– és fer que la primera fase de les obres per fer subterrània l'R2 tingui una assignació als pressupostos de l'Estat del 2012. Si s'aconsegueix aquest primer pas, Relat està convençut que després del 20-N es podrà començar a definir el calendari d'obres per tal que els treballs puguin començar abans d'acabar el 2012.

LA XIFRA

158
persones han mort a Montcada
des de l'arribada del tren a aquest municipi del Vallès Occidental.

Compromís unitari dels partits locals

C.A.F.

La plataforma Tracte Just Soterrament Total ha aconseguit el compromís de tots els partits polítics locals per “continuar treballant unitàriament” pel soterrament de l'R2 i demanar als nous responsables de Foment a partir del 20-N una reunió per concretar la inclusió de l'obra en els pressupostos de l'any que ve i posant-hi data d'inici i final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.