Infraestructures

Més de 34 milions del PUOSC

El Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) pel 2012 subvencionarà a les comarques gironines 240 projectes –inclosos dins aquests els del Departament de la Cerdanya–, per un import de 81 milions d'euros, fet que els ha de comportar una injecció de 34,4 milions d'euros per ajudar a finançar-los. Al conjunt de Catalunya s'han presentat –o mantingut– en aquesta convocatòria 1.197 projectes, amb un import total, pel que fa a la inversió real, de 439.869.498 euros, amb una ajuda de 157.835.519 euros.

A les comarques gironines, els projectes més importants, pel que fa a inversió, se situen a l'Alt Empordà. Els projectes més ambiciosos es mouen entre els 1,6 i els 3,5 milions d'euros i estan situats a Roses, Palamós, l'Escala, Figueres, la Bisbal d'Empordà i Santa Coloma de Farners. A Roses, destaca la construcció d'un equipament cultural a la riera Ginjoler, amb un cost de 3.521.802 milions d'euros; a l'Alt Empordà sobresurt l'adequació de la xarxa d'abastament d'aigua potable i sanejament de les poblacions mancomunades, segona fase (2.916.874), i, a Palamós, l'edifici de la ciutadania, primera fase, que es destinarà a atenció social, tallers i casal de la gent gran (3.051.009). Altres projectes, si bé aquests ja es igualen o superen lleugerament el milió d'euros, són: a l'Escala, l'adequació de local per a sala polivalent; a Figueres, la reurbanització del passeig Nou; a la Bisbal d'Empordà, l'execució del pla especial del nucli antic, l'ordenació dels carrers dels Valls, Antic i Ample, cinquena fase. Finalment, a Santa Coloma de Farners, hi trobem el vial de circumval·lació de Santa Coloma de Farners, des de la carretera de Castanyet (GIP-5511) fins a la carretera d'Anglès (C-63). L'import dels projectes oscil·la entre 38.000 euros i 3,5 milions d'euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.