Infraestructures

Vallès Occidental

Sense data per fer subterrània la línia R2 a Montcada

La comissió de Foment al Congrés aprova una proposta de CiU per accelerar la posada a licitació de l'obra

Nou pas per fer subterrània l'R2 de Renfe, que uneix Barcelona amb Portbou, a l'altura de Montcada i Reixac, amb l'aprovació d'una proposició no de llei presentada per CiU en la comissió de Foment del Congrés dels Diputats que insta el govern estatal a accelerar la posada a licitació de les obres perquè les considera una “prioritat”. D'aquesta manera va prenent forma la reivindicació de fa tretze anys que ha mobilitzat tot el municipi.

L'únic però a la iniciativa, que va tenir el suport de tots els grups i només dues abstencions, va venir del PP, que va votar-hi favorablement després de negociar una esmena per no concretar els terminis d'execució. En un inici el text demanava que es posés a licitació el primer semestre del 2012 i, al final, es va aprovar que la posada a licitació es faci “com més aviat millor, en el marc de l'escenari pressupostari i reconeixent el seu caràcter d'actuació prioritària”.

El govern de Montcada (el PSC i CiU) va valorar positivament la unitat d'acció de tots els partits a Madrid, i va anunciar que continuarà treballant perquè es compleixi el calendari d'obres que va establir l'anterior executiu del PSOE i s'inclogui la primera de les cinc fases en el pressupost d'aquest any.

Està previst que en breu també es debati una proposició de llei presentada pel PSOE, i redactada des de Montcada, amb l'objectiu que s'acordi l'inici de les obres als quatre quilòmetres de vies durant el 2012. El diputat socialista Carlos Corcuera també ha assegurat que el seu grup ha presentat diverses preguntes escrites, perquè el PP digui si pensa complir els acords firmats per l'anterior govern del PSOE amb el municipi, si consignarà una partida pressupostària per a l'execució de la primera fase el 2012 i si utilitzarà alguna de les tuneladores que ja hi ha a la zona per fer els treballs.

LA FRASE

Volem que es resolgui aquesta obra amb la màxima celeritat, perquè així ho demanen els veïns
Lourdes Ciuró
Diputada de CiU per Barcelona al Congrés
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.