Infraestructures

pallars jussà

Més trens turístics a la Pobla tot i la retallada a la línia

El servei turístic entre Lleida i els Pallars es reforça aquest any amb trajectes també durant el juliol i l'agost

La línia ferroviària entre Lleida i la Pobla de Segur, que en els seus serveis ordinaris ha patit aquest any una severa reducció de freqüències perquè la Generalitat vol reduir-ne els costos, mantindrà aquest any els serveis turístics de l'estiu, i fins i tot els reforça amb més circulacions que l'any passat. Ahir el govern de la Generalitat va presentar la temporada 2012 del Tren dels Llacs (nom comercial del servei turístic), que s'iniciarà el pròxim 7 d'abril, coincidint amb la Setmana Santa, i s'allargarà fins al 29 de setembre. Funcionarà cada dissabte, amb sortida a dos quarts d'onze del matí de l'estació de Lleida i arribada a la Pobla de Segur a dos quarts d'una del migdia. La tornada serà a dos quarts de sis de la tarda des de la Pobla de Segur, una hora més tard amb l'objectiu de permetre una estada més llarga als visitants.

També juliol i agost

Aquesta serà la quarta temporada del Tren dels Llacs. En total, es faran 26 circulacions, cinc més que l'any passat. Aquest any no hi haurà serveis a l'octubre però es guanya amb els de juliol i agost, que no es feien per la calor.

Al juliol i l'agost, durant la jornada, mentre el tren s'espera per tornar, els responsables del servei el guardaran en un túnel del trajecte, per protegir-lo del sol d'estiu. La calor del comboi en el moment de sortir havia provocat algunes queixes dels usuaris en el passat. També s'estudia la possibilitat de posar-hi ventiladors.

Com a novetat, els viatgers tindran l'oportunitat de fer una degustació gastronòmica a Balaguer, durant el trajecte de tornada, i hi haurà un grup d'animació.

La vella locomotora de vapor que feia aquest servei entre Lleida i Balaguer (a partir de la capital de la Noguera i fins a la Pobla el viatge continuava amb un tren dièsel) tindrà aquest 2012 un any sabàtic. La Generalitat ha decidit substituir-la del tot per la locomotora dièsel. La Garrafeta, que és el nom popular de la locomotora a vapor d'aquesta línia, necessita una reparació de 500.000 euros per poder tornar a posar-se en marxa. Ni el govern català ni la Diputació de Lleida estan disposades a posar ara aquesta quantitat, i menys en un moment en què l'estalvi d'1 milió d'euros en el servei ordinari ha significat retallar un 50% el servei entre Lleida i Balaguer i deixar tan sols un tren fins a la Pobla de Segur, quan abans n'hi havia tres en cada sentit.

Durant l'any 2011 el servei turístic va omplir els combois en un 96% de la seva capacitat.

LA XIFRA

4.518
passatgers
va transportar l'any 2011 el Tren dels Llacs, el servei turístic entre Lleida i la Pobla de Segur.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.