Infraestructures

infraestructures

Ryanair mantindrà només 21 rutes a l'hivern a Girona

Rebaixa vols respecte a l'hivern passat i es perden les connexions amb bona part de les capitals europees

Ryanair anunciarà avui la programació per a la temporada d'hivern vinent, que començarà a finals del mes d'octubre. I serà l'any amb menys vols de la companyia irlandesa des de les instal·lacions de Vilobí d'Onyar des de mitjan dècada passada, malgrat l'acord firmat el novembre de l'any passat amb la Generalitat i les institucions gironines. El motiu és que Ryanair tornarà a optar per deixar un terç de la flota sense volar entre novembre i finals de març per estalviar costos, i que mantindrà encara l'aposta de l'aeroport del Prat per a bona part de les rutes. Això farà difícil arribar als tres milions mínims acordats amb les institucions gironines, ja que, a més, algunes de les rutes de l'estiu no han tingut l'ocupació esperada.

Setanta-vuit freqüències

La programació de Ryanair per a Girona consta de 21 rutes, amb 78 freqüències setmanals, que connectaran sobretot amb aeroports italians i alemanys. Es perd completament el mercat estatal, i el mercat anglès queda reduït només a un vol a Manchester. La resta de rutes seran Bolonya, Alguer, Càller, Trapani, Pescara, Torí, Pisa, Venècia, Marràqueix, Fes, Cracòvia, París, Bremen, Frankfurt, Düsseldorf, Karlsruhe, Colònia, Eindhoven, Maastricht i Billund. Es confirma, doncs, la pèrdua del vol a Madrid –que possiblement es recuperarà l'estiu vinent– i connexions importants com ara Londres, Brussel·les, Milà, Palma, Estocolm i Dublín, que s'oferiran només des de Barcelona. Segons les previsions de la companyia, es portaran durant els cinc mesos d'hivern uns 450.000 viatgers des de Girona. L'hivern passat hi va haver 25 rutes i un centenar de freqüències, i fa dos anys l'aerolínia de baix cost oferia 46 destinacions a Girona amb 193 freqüències setmanals.

La temporada d'hivern per a les companyies aèries comença el 28 d'octubre, i s'allarga fins a l 'últim cap de setmana de març. Tot i això, bona part de les rutes d'estiu continuaran actives uns dies més a Girona, fins als primers deu dies de novembre. A banda de Ryanair, la companyia Wizz Air ja va anunciar que mantindrà el vol entre Girona i Kíev.

LA XIFRA

450.000
viatgers
aproximadament són els que portarà Ryanair a Girona a l'hivern, entre novembre i finals de març.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.