Infraestructures

serveis

La vaga de la CGT farà que avui circulin un 33% dels trens

Els serveis mínims inclouen només els serveis regionals, a totes les parades

El sindicat CGT ha convocat per avui una vaga general, que entre altres serveis afectarà la circulació de trens de Renfe. Malgrat tractar-se d'un sindicat minoritari dins l'operadora, des de l'Estat i la Generalitat s'han decretat uns serveis mínims del 33% durant tot el dia, que faran que no hi hagi cap servei de mitjana distància, els que paren només a les estacions més importants. En funció del seguiment de la vaga que facin els treballadors, i també de l'impacte dels piquets, podrien circular també altres combois, si bé l'operadora només garanteix que funcionaran els serveis regionals, que paren a totes les estacions.

D'aquesta manera, es garanteixen vuit trens d'anada cap a Barcelona, i vuit també en direcció Girona, Figueres i Portbou. Si es compleixen aquestes previsions, el primer tren del dia cap a Barcelona serà el que surt de Portbou a les set del matí, i que passa per Figueres a dos quarts de vuit, per Girona a les vuit i que no arriba a Barcelona fins passats dos quarts de deu. En direcció contrària, el primer tren serà a un quart de set del matí i l'últim a un quart de vuit del vespre.

Confusió entre usuaris

Tot plegat va generar ahir molta confusió entre els usuaris de la línia de Girona, ja que els serveis mínims no es van decidir amb antelació suficient per informar correctament els viatgers. En tot cas, aquests serveis mínims contrasten amb els de l'última vaga que es va fer a Renfe al setembre, quan es van decretar dues terceres parts dels serveis en les hores punta, i es va deixar bona part del dia sense combois.

Una altra queixa dels usuaris aquests últims dies ha estat la fred que feia als vagons d'alguns trens, on asseguren que no havien anul·lat l'aire condicionat tot i la baixada de temperatures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.