Infraestructures

infraestructures

La Generalitat adjudica la redacció del projecte del carril bus Lloret-Blanes

Se n'encarregarà l'empresa Tec-Cuatro SA & Técnica y Proyectos per 476.258,26 euros

Preveu crear quatre carrils entre les dues ciutats

La Generalitat ja ha adjudicat la redacció del projecte per fer el carril bus entre Lloret de Mar i Blanes, per un import de 476.258,26 euros. L'empresa encarregada és Tec Cuatro, SA & Técnica y Proyectos, segons es va fer públic ahir. El projecte del carril bus, que ha d'enllaçar l'estació d'autobusos de Lloret de Mar amb el centre i l'estació de tren de Blanes, té un cost aproximat de 30 milions d'euros, segons es va fer públic fa més de tres anys.

L'empresa que farà el projecte executiu va quedar en la primera posició pel que fa a l'oferta tècnica i en la dotzena posició quant a l'oferta econòmica. El regidor responsable de Territori i Sostenibilitat de Lloret de Mar, Ignasi Riera, va valorar molt positivament que s'avanci en el projecte. “És molt necessari i ja fa temps que es va dir que es prioritzaria”, va dir, i va remarcar la importància del futur carril –a la pràctica es crearan quatre carrils de Blanes a Lloret– per descongestionar el trànsit de la zona. “En el moment en què l'autobús vagi més ràpid, la gent deixarà més el cotxe a casa. És fonamental per a la circulació de la zona”, hi va afegir. Actualment, l'autobús comparteix carril amb els cotxes, i, sobretot a l'estiu, el trànsit fa que no sigui un mitjà de transport prou atractiu.

A l'entrada de Lloret actualment ja hi ha quatre carrils, que s'hauran d'adequar tot i que es van fer seguint les instruccions de la Generalitat i amb vista al futur projecte.

LA XIFRA

476.258
euros
és el que costarà la redacció del projecte executiu del carril bus. La inversió de l'obra serà de 30 milions.

LA FRASE

Aquest projecte és fonamental per a la circulació a la zona i per al turisme
Ignasi Riera
Regidor de territori i sostenibilitat

Més de 28.000 vehicles al dia

La Generalitat ja va informar a finals del 2009 que el carril bus entre Lloret de Mar i Blanes seria una realitat en un període tres o quatre anys. La infraestructura, que també preveu un carril bici, farà 6,2 quilòmetres. La carretera que uneix els dos municipis concentra un elevat volum de trànsit, més de 28.000 vehicles al dia, i un elevat nombre de serveis de transport col·lectiu de viatgers, tant regulars com discrecionals, que representen més de 700 vehicles cada dia. Les principals línies regulars interurbanes mouen a l'entorn de dos milions de viatgers a l'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.