Infraestructures

Els camions no deixaran l'N-II el dia 2 d'abril

El Departament de Territori i Sostenibilitat ara ajorna la mesura per després del dia 15

Santi Vila afirma, però, que el procediment està en marxa

Els camions de gran tonatge no deixaran de circular per l'N-II al pas per les comarques gironines el 2 d'abril, la darrera data que s'havia fixat i que s'havia anunciat des de la conselleria de Territori i Sostenibilitat. Ara es diu que serà durant la primera quinzena d'abril.

El conseller Santi Vila va explicar ahir, en un esmorzar col·loqui al Cercle d'Infraestructures, que el seu departament ha iniciat el procediment administratiu per restringir el trànsit de camions de gran tonatge.

Segons admeten fonts de la conselleria de Territori i Sostenibilitat, els tràmits que encara s'han d'aprovar fan gairebé impossible que els camions deixin de passar per l'N-II el 2 d'abril. Segons la conselleria, el que falta és que els serveis jurídics de Madrid i Barcelona acordin els termes de l'acord. També s'estan fent algunes modificacions després que la conselleria hagi escoltat les queixes de transportistes i negocis de l'N-II. La Generalitat ha tornat a ajornar, doncs, la data i assegura que el desviament dels camions a l'AP-7 podria ser durant la primera quinzena d'abril.

Fins ara s'han donat quatre terminis: el gener, el febrer i el març, i una data concreta, la del 2 d'abril, ara incomplerta.

Els veïns de Bàscara no es creuen cap data. No se n'han cregut cap fins ara i asseguren que tampoc ho faran ara. Mantenen que continuaran tallant la carretera cada dia fins que vegin amb els seus propis ulls que han deixat de passar-hi camions. La plataforma prepara per demà una altra acció de protesta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.