Infraestructures

infraestructures

Els camioners no volen passar per l'AP-7 i es mobilitzen avui

Faran concentracions a Maçanet i la Jonquera

Últim tall de l'N-II a Bàscara contra el pas de camions, que tenen des d'avui prohibit circular per aquesta via i s'han de desviar per l'AP-7

Els camioners es mobilitzaran avui en contra de la prohibició de circular per l'N-II, coincidint amb el primer dia de la restricció impulsada per la Generalitat arran de la protesta dels veïns de Bàscara. Han convocat concentracions de camions a primera hora del matí als peatges de Maçanet de la Selva (sortida 9) i la Jonquera (2) i no descarten accions més contundents. La protesta la promouen la Federación Nacional de Asociaciones de Transporte de España (Fenadismer), amb l'Associació General de Transportistes de Catalunya (AGTC) i l'Associació de Transportistes Agrupats Condal (Astac), i es queixen que s'està criminalitzant els camioners. “És el Ministeri de Foment qui no ha invertit a l'N-II, els camioners no circulem buscant problemes, estem treballant. No és culpa nostra”, explicava Evaristo Magaña, de l'Astac. Els transportistes no volen haver de pagar el peatge de l'autopista i demanen una alternativa gratuïta, sobretot perquè amb la situació de crisi no poden assumir el sobrecost que els suposarà aquesta mesura. Aquestes associacions s'han mobilitzat i en canvi Asetrans, també patronal de transportistes, de moment no ho preveu.

Avui, dia 19, els camions de quatre eixos de rodes o més tenen prohibit circular per l'N-II en el tram gironí, entre Maçanet i la Jonquera. La Generalitat ha previst un dispositiu de Mossos d'Esquadra per controlar que els transportistes compleixin la nova normativa. Precisament, avui també el Consell de Ministres ha d'aprovar el conveni que han signat la Generalitat, el govern espanyol i la concessionària de l'autopista, Abertis, perquè els camions es desviïn per l'AP-7 i tinguin bonificacions d'entre el 35% i el 50%.

Bàscara s'acomiada

Els veïns de Bàscara van acomiadar-se ahir dels talls diaris de la cruïlla de l'N-II al poble, després de 80 dies de protesta. La plataforma Prou Camions a l'N-II, però, ja ha decidit que continuarà treballant, ara per demanar millores a la carretera, com ara passos de vianants i semàfors nous, i també perquè s'eliminin els punts negres de l'N-II, on hi ha més accidents. A més, lluitaran per evitar que els facin una variant per l'oest del poble i treballaran perquè s'usi l'autopista com a circumval·lació.

Ahir, en el tall de la carretera que van fer al matí, els veïns ja brindaven amb cava per celebrar l'èxit, i van encendre espelmes per recordar les persones que han mort a l'N-II. A la tarda, els nens i nenes del poble van dibuixar passos de vianants i van cantar, i a la nit estava previst que se celebrés un Cap d'Any en ple abril coincidint amb les dotze de la nit, hora d'inici de la prohibició. Avui els veïns controlaran que no hi passin camions.

LA XIFRA

3.000
camions diaris
són desviats des d'avui per l'AP-7 i no podran circular per l'N-II si no és per carregar o per avituallament.

LA FRASE

No hi ha cap cas en què s'hagi tancat una via com l'N-II. Si és prioritari, volem una alternativa gratuïta
Evaristo Magaña
portaveu d'Astac

LA DATA

19.04.13
va ser la data
anunciada per la Generalitat al DOGC per a la prohibició del pas de camions.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.