Infraestructures

Infraestructures

Dotze mil camions desviats a l'AP-7 en els primers dies

La majoria són vehicles pesants que fan el recorregut sencer per l'AP-7, entre Maçanet de la Selva i la frontera

Se superen els càlculs inicials, que preveien treure uns 2.850 camions diaris

Dotze mil vuitanta-cinc camions han deixat de circular per la carretera N-II i s'han desviat a l'autopista AP-7 durant els quatre primers dies d'aplicació de les restriccions de trànsit que afecten els vehicles pesants de quatre eixos o més. D'aquesta manera, entre el divendres dia 19 i el dilluns dia 22 d'abril, el trànsit de camions per l'autopista AP-7, en el tram entre Maçanet de la Selva i la frontera francesa, es va incrementar prop d'un 60 per cent respecte a la setmana anterior.

El dia amb més camions que van deixar de circular per l'N-II va ser dilluns, amb 4.202 vehicles pesants desviats. En gran part (un 85 per cent dels casos), aquesta circulació de vehicles pesants de quatre eixos està formada per camions que fan tot el recorregut sencer per l'AP-7, entre Maçanet de la Selva i la frontera francesa, i està bonificat en un 35 per cent del cost dels peatges. Els camions que fan moviments interns entre les sortides de Maçanet i la Jonquera obtenen un descompte del 50% en el preu del peatge.

Aquest primer balanç de la prohibició del pas de camions per la carretera N-II supera les previsions inicials, que parlaven de treure uns 2.850 camions diaris de l'N-II. D'altra banda, segons informa el Departament de Territori i Sostenibilitat en un comunicat, les excepcions a la mesura s'han complert amb normalitat. Els camions de quatre eixos o més que han circulat per l'N-II per carregar o descarregar, per omplir el dipòsit o per avituallar-se ho estan fent, segons la conselleria, amb els trajectes mínims.

En canvi, ni la conselleria ni el Servei Català de Trànsit informaran ara per ara del nombre de sancions que des de dilluns passat s'estan aplicant als vehicles que intenten ometre la prohibició de circular per l'N-II o –tractant-se de transportistes estrangers– que desconeixen encara la nova situació. El sector més controlat i on els controls són fixos i diaris és, evidentment, l'àrea de Bàscara, a banda i banda del municipi: en sentit nord, a Orriols les patrulles de policia obliguen els camioners despistats a desviar-se cap al peatge de l'AP-7; en sentit sud, els serveis de trànsit estan situats a la gasolinera del terme municipal de Pontós i, a part d'obligar els camions a fer mitja volta fins al peatge de Figueres sud, han començat a multar els camions que s'han avançat fins allà.

LES XIFRES

12.085
camions
han deixat de circular per l'N-II i s'han desviat per l'AP-7 en els quatre primers dies de restricció.
60
per cent.
És l'increment registrat en el trànsit de camions a l'AP-7 durant aquests primers dies.
85
per cent.
És la proporció de camions que fan el recorregut sencer per l'AP-7, entre Maçanet de la Selva i la frontera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.