Infraestructures

equipaments

Concurs de creditors a les piscines de Tossa i Santa Coloma

A la capital de la Selva l'empresa vol renegociar les condicions econòmiques amb els bancs i l'Ajuntament

Les empreses que gestionen les piscines de Santa Coloma de Farners i Tossa de Mar han presentat concurs de creditors. En el cas de Tossa, l'empresa, We Esport i Lleure Tossa SL, ha presentat també al jutjat mercantil un ERO d'extinció i la seva situació és més delicada. Per a l'Ajuntament de Tossa, la prioritat, mentre no es resolgui l'expedient, serà el pagament als treballadors i del gasoil, necessari per mantenir calenta l'aigua de la piscina.

A Santa Coloma l'empresa Sports Assistance 2000 SL no ha presentat cap ERO i confia remuntar la situació, a la qual s'ha vist abocada sobretot pels deutes amb les entitats bancàries (que vol renegociar); la crisi, que ha fet que els 2.000 abonats que es preveia tenir en fer el projecte hagin quedat en 1.400, i l'increment de l'IVA del 8 al 21%. L'Ajuntament va aportar aproximadament 3,5 milions d'euros per a la construcció de la piscina, i la societat, una quantitat semblant mitjançant crèdits hipotecaris.

L'Ajuntament no aporta diners a la piscina (que té 30 treballadors), com es fa en altres municipis, com ara Tossa. “Ens sentim absolutament compromesos a mantenir la qualitat del servei i tenim l'esperança de saber renegociar bé”, va explicar un responsable de l'empresa, que, a més, vol fer una crida a la població de Santa Coloma perquè faci ús de la piscina i contribueixi així al seu manteniment, ja que al cap i a la fi “és un equipament municipal”. Tot i que l'empresa vol arribar a un acord per establir unes noves bases econòmiques que permetin salvar la gestió, l'alcalde, Antoni Solà, va dir ahir que en principi descarta que l'Ajuntament faci alguna aportació econòmica.

“No hem arribat ni de bon tros als abonats que es preveia en els plans de viabilitat econòmica, que els situaven en més de 2.000 abonats”, va explicar ahir el mateix responsable de l'empresa. El 80% dels ingressos prové dels abonats i la resta, dels cursets, casals i altres activitats. La meitat de la despesa és per pagar els sous dels treballadors i l'altra meitat, per a consums: electricitat, tractament d'aigua i manteniment.

LA XIFRA

2.000
abonats
era la xifra mínima per fer viable la gestió de la piscina, però fa anys que no supera els 1.400
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.