Infraestructures

Primeres sancions per als camioners que han obviat la prohibició de l'N-II

El conseller Santi Vila diu que estan a la fase de transició de donar informació als despistats i posar sancions

Poden arribar fins als 500 euros

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va explicar ahir a la Fira del Cargol, de Fontcoberta, que ja s'han començat a imposar les primeres sancions als camioners que s'han saltat la prohibició de passar per l'N-II a les comarques gironines. “Desconec la dada exacta, però ja estem en la fase de transició entre donar informació a despistats i posar sancions”, va assenyalar en declaracions a l'ACN. El conseller va ressaltar que entén i respecta les protestes dels transportistes que han presentat un recurs contra la mesura. “Som conscients que genera inconvenients, però era molt pitjor no fer res”, hi va afegir. Vila va insistir en el fet que la mesura és excepcional i provisional i va assegurar que, des dels primers dies, ja s'ha demostrat la seva eficàcia.

Ara fa poc dies, les dues grans organitzacions del sector del transport de mercaderies per carretera, la CETCAT i la COT, van interposar un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la prohibició, efectiva des del 19 d'abril passat, que els camions de gran tonatge circulin pel tram de la carretera N-II entre la Jonquera i Maçanet de la Selva. Els transportistes van manifestar en l'escrit que l'únic culpable d'aquesta situació és el Ministeri de Foment, que no ha desdoblat la via, i van exigir que l'Estat es faci càrrec del cost del peatge.

Davant d'aquesta situació, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va assegurar que “entén i respecta” les protestes dels transportistes i ressalta que la Generalitat és “conscient” que la mesura provoca inconvenients. “Tot i això, el govern té clar que s'ha de mantenir aquesta decisió perquè cal combatre la sinistralitat en aquesta via”, ha assenyalat.

Segons el conseller, la prohibició de pas de camions de gran tonatge per l'N-II ja ha demostrat que és “eficaç”. Per altra banda i davant de les queixes dels establiments situats al costat de l'N-II que han registrat una caiguda d'ingressos, el conseller va assenyalar que ja s'està treballant amb el Ministeri de Foment per “desencallar” el projecte de desdoblament de la carretera. “Estem parlant perquè es pugui desencallar el projecte durant aquesta legislatura”, va sentenciar el conseller.

LES XIFRES

500
euros
és la quantitat total a la qual pot pujar la multa per als camioners que circulin per l'N-II
2
organitzacions
de transportistes són les que han recorregut la prohibició de passar per l'N-II

Diu que desconeix el nombre de sancions imposades

El conseller de Territori i Sostenibilitat va afirmar que desconeixia el nombre exacte de multes imposades a camioners que han obviat la prohibició de passar per l'N-II entre Maçanet de la Selva i la Jonquera. Tot i això, va comentar que els Mossos d'Esquadra ja podien sancionar des del primer dia en què va ser vigent la prohibició. En concret, segons el reglament del Servei Català de Trànsit, la multa a la qual s'enfronten aquests transportistes ascendeix fins als 500 euros. En principi, s'havia explicat que durant els primers dies de vigència de la prohibició els Mossos només informarien els camioners sobre la prohibició i no posarien multes. “El missatge que volem donar és que la mesura és excepcional i provisional”, va comentar Vila.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.