Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

El govern de Celrà, fart que la Generalitat no actuï a la C-66

L'alcalde afirma que elevaran tres passos de vianants de la travessera urbana i que enviaran la factura a la direcció general de Carreteres

Proposa que s'inverteixi en el carrer Ter, al polígon

L'equip de govern de Celrà (CUP-iCelrà) està fart que la direcció general de Carreteres de la Generalitat no faci reformes a la C-66. L'alcalde, Dani Cornellà (CUP), ha confirmat que el seu govern farà millores a la travessera urbana i enviarà la factura al govern: “Davant de la urgència de la situació, ja hem fet saber a Carreteres mitjançant una carta que si d'aquí a quinze dies no hem rebut cap resposta elevarem tres passos de vianants i els passarem la factura.” Cornellà explica que el consistori de Celrà fa temps que demana que s'actuï a la C-66. Per l'alcalde, Celrà proposa alternatives i “la Generalitat no vol entrar a solucionar el problema”. Una delegació del govern de Celrà, encapçalada pel tinent d'alcalde, Gerard Fernández (iCelrà), es va reunir fa mesos amb el delegat de Carreteres, Lluís Gorgorió. Li van fer saber la conveniència de fer-hi obres. Cornellà ha enviat una carta crítica a Gorgorió.

“No ho accepten”

El batlle dóna per fet que la variant de Celrà, que havia de formar part de l'anella de les Gavarres, no es farà a mitjà termini. Demana inversió per al carrer Ter, al polígon: “La variant del polígon no soluciona el problema i, tot i que els proposem una inversió d'un milió d'euros, una cosa bastant econòmica i realista, tampoc no ho accepten.” L'alcalde sent “ràbia” veient els resultats dels estudis sobre l'excés de velocitat: “Tothom sap quina és la realitat.” Segons una auditoria del RACC, un 53% dels vehicles de Celrà superen el límit dels 50 km/h.

La direcció general de Carreteres depèn del Departament de Territori i Sostenibilitat, que dirigeix Santi Vila. Fonts del departament van exposar ahir que estudiaran la carta de Cornellà. Alhora informen que el projecte constructiu de la variant “s'està redactant”.

LA FRASE

La variant no es farà, i el carrer Ter és un nyap. Proposem solucions per a la C-66 i ens diuen que no
Dani Cornellà
alcalde de celrà (cup)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.