Infraestructures

infraestructures

Inici de les obres de l'accés nord de l'AP-7 a Figueres

Acesa ha començat els primers moviments de terra i preveu que els treballs durin uns sis mesos

Al peatge de Vilademuls, les cabines ja estan a lloc

Acesa ha començat els primers moviments de terra per dur a terme les obres de l'accés nord de l'AP-7 a Figueres. Fonts de la concessionària d'autopistes confirmen que les obres iniciades aquesta setmana duraran uns sis mesos; per tant, el nou peatge podrà ser operatiu l'abril del 2014. Les mateixes fonts indiquen que aquest termini s'acabarà d'ajustar en les pròximes setmanes, ja que no es tracta d'un projecte complicat, sinó de completar el peatge existent.

Reivindicació històrica

Els treballs –que tenen un pressupost de 2,46 milions d'euros– consistiran en la construcció de dos nous ramals per completar l'enllaç construït fa 30 anys, que es va deixar inacabat, i que permetia només els moviments cap al nord: ara, els conductors que volen entrar a l'autopista només ho poden fer si van en direcció a la Jonquera, i només poden sortir en aquest punt els que circulen per l'AP-7 cap a Girona.

Un cop acabat, el peatge nord de Figueres permetrà les entrades i sortides de l'autopista en els dos sentits i donarà resposta a una reivindicació històrica del territori, més necessària que mai amb l'obertura anunciada pel 2014 de la nova presó de Figueres.

Els coberts per al nou peatge

L'inici de les obres al peatge nord de Figueres ha coincidit aquesta setmana amb la col·locació dels coberts per a les futures cabines del nou peatge de Vilademuls. En aquest punt Abertis ja treballa des de fa mesos en el nou peatge, que completarà la nova circumval·lació viària de Girona passant per l'AP-7 amb un tram gratuït que serà de pràcticament 20 quilòmetres. La concessionària preveia que aquestes obres de Vilademuls s'acabarien a final d'any, però el retard del govern de l'Estat en la posada a licitació del tram de 2,37 quilòmetres (de connexió entre l'N-II i el nou peatge de l'autopista) no permetrà que s'obri el nou accés fins al juny de l'any que ve.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.