Infraestructures

infraestructures

Millores al port de Blanes per fer front a temporals

El govern inverteix un milió per reforçar el dic de recer exterior, acabat fa 20 mesos, un cop fets diversos estudis

Ports de la Generalitat va anunciar ahir que fa uns dies va començar les obres de reforç del dic de recer exterior del port de Blanes, acabat l'abril de l'any passat, “per tal d'adaptar-lo al comportament marítim”, després de comprovar que en moments de temporal hi ha hagut alguns ultrapassaments. Les obres, que tenen un cost d'un milió d'euros, s'executaran en un termini de cinc mesos amb l'objectiu que estiguin enllestides abans de Setmana Santa. El govern català explica que s'ha seguit el “procediment habitual en aquest tipus de construccions” i que, un cop acabada la infraestructura, s'ha deixat un temps per veure el comportament marítim amb la infraestructura a ple rendiment. El dic de recer exterior es va acabar l'abril del 2012 –dins les obres d'ampliació del port– i uns mesos després, a l'octubre i el novembre, hi va haver dies de temporal en què es van produir alguns ultrapassaments en punts del dic. A través d'estudis, immersions i campanyes batimètriques, els tècnics de Ports han analitzat aquests ultrapassaments i s'ha decidit millorar les zones de transició a la primera i la tercera alineació del dic per evitar els onatges als trams afectats pels ultrapassaments i augmentar la funcionalitat del dic.

Actuacions que es fan

El dic de recer exterior, de 595 metres, s'estructura en tres alineacions, i en la primera i la tercera hi ha un tram en dic en talús i un tram en dic vertical. Ha estat a la zona de transició entre els trams dels dos tipus on es van produir els ultrapassaments.

Les obres que s'estan fent consisteixen en la construcció d'una banqueta de 8 metres d'amplada i 30 metres de longitud, amb escullera i blocs de formigó, que s'estan construint a la zona de servei del port, que anirà submergida a la zona de transició entre la primera i la segona alineació del dic, i també es farà el recreixement de l'espatller. L'objectiu d'aquesta banqueta és provocar la ruptura de l'onada per evitar que arribi amb tota l'energia a l'espatller. En la tercera alineació es construirà un botaones i es farà un recreixement de l'espatller.

LA DATA

04.2012
És el mes
en què es van acabar les obres d'ampliació del port de Blanes, que incloïen el dic de recer exterior.

LES XIFRES

1
milió d'euros
és el cost de l'actuació que està fent actualment Ports de la Generalitat a Blanes.
595
metres
és la longitud del dic. Té tres alineacions. Es fan obres a la primera, de 181 metres, i a la tercera, de 240.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia