Infraestructures

Foment treu a informació l'enllaç de l'A-2 per Vidreres

El pressupost de l'obra puja a 16,6 milions i s'emmarca en la millora del corredor de l'AP-7 i l'N-II a Girona

El Ministeri de Foment ha tret a informació pública el projecte de l'enllaç de l'A-2 en el tram de Vidreres, que té un pressupost de 16,6 milions d'euros. L'actuació s'emmarca en el pla del Ministeri per a la millora del corredor format per l'AP-7 i l'N-II a les comarques de Girona. A l'entorn de Vidreres es connecten l' N-II i la C-35, i alhora l'N-II connecta amb l'AP-7 a través d'un petit tram de la C-35.

A causa de la transformació de l'N-II en autovia A-2, es fa necessari remodelar l'enllaç de Vidreres. El plantejament tècnic consisteix a substituir el ramal actual en forma de llaç, que obliga els vehicles a fer un gir de 270º, per un ramal semidirecte amb traçat més ampli.

També es dissenya una nova connexió al sud de l'enllaç de Vidreres (a Can Cartellà). Entre tots dos es construirà un nou traçat per a l'N-II que millora les característiques actuals, i s'hi faran vies de servei a l'est i l'oest del nou traçat de l'N-II que permetran eliminar els accessos directes de camins i propietats properes.

L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU), va comentar ahir que l'Ajuntament demanarà al ministeri una còpia del projecte, perquè els veïns que puguin veure's afectats per les obres el puguin consultar. “És un tram complicat, s'ha de fer una actuació gran i ens ho hem de mirar bé”, va explicar l'alcalde.

LA XIFRA

16,6
milions
d'euros és el cost aproximat de l'actuació que Foment farà a l'enllaç de Vidreres.

Les obres encara pendents

Entre les actuacions pendents de Foment hi ha la millora de l'N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva. El projecte d'aquesta obra s'està redactant, després que el setembre del 2013 es va adjudicar el contracte de serveis d'assistència tècnica. També s'està pendent de la construcció de l'autovia A-2 entre Maçanet de la Selva i Fornells, i el més de gener passat es va posar a licitació el contracte d'obres del tram Maçanet-Sils. A més, continua en construcció el tram entre Sils i Caldes de Malavella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia