Serveis

transports

Volen fomentar l'ús de cotxe compartit entre empleats del polígon de Riudellots

És una de les propostes principals del pla de millora de la mobilitat també a l'aeroport i a CIM la Selva

Un 80% dels treballadors van sols a la feina en cotxe

Reduir la dependència del vehicle privat i millorar els sistemes de mobilitat a la zona del polígon industrial de Riudellots, l'aeroport de Girona i el CIM la Selva és un dels objectius que s'ha proposat la Mesa de Mobilitat. Per això han redactat un estudi en què, a través d'enquestes amb els treballadors d'aquest àmbit, es demostra que un 80% dels treballadors van a la feina en vehicle privat i d'ús individual. La majoria dels treballadors dels tres espais desconeixen l'oferta de transport públic, tot i que només un 30% de les empreses opinen que aquesta oferta no és l'adequada. En canvi, un 55% dels treballadors del polígon que van sols en cotxe, i un 76% en el cas de l'aeroport i el CIM, estarien disposats a compartir vehicle si els companys de viatge resideixen a prop de casa seva. Per això, un dels objectius que s'ha marcat la Mesa és promoure el cotxe compartit, una mesura que es concretarà més endavant a mesura que la vagin perfilant els tècnics.

Altres propostes que van sortir de la primera reunió de la Mesa és crear una figura, el gestor de Mobilitat del polígon, i també millorar la informació a l'usuari pel que fa a les possibilitats que aquest té per anar a la feina amb transport públic. Senyalitzar i millorar les parades d'autobús és una altra proposta. Finalment, també es planteja crear itineraris per a bicicletes i vianants, ja que prop del 15% dels treballadors estarien disposats a utilitzar-los. Actualment només ho fan un 2%, a Riudellots, i un1%, al CIM.

LA XIFRA

4.300
treballadors
són els que es calcula que hi ha entre el polígon de Riudellots, l'aeroport de Girona i el CIM la Selva.

LA DATA

02.2011
El febrer
d'aquest any és quan va començar la recollida d'informació i les enquestes de l'estudi.

La zona que s'estudia té 178 empreses

Al març del 2008, els redactors de l'estudi van detectar 178 empreses en tot l'àmbit, amb cap a 4.300 treballadors. El polígon de Riudellots és, amb molta diferència, el que genera més activitat: 139 empreses i 3.400 treballadors. Tot seguit hi ha l'aeroport de Girona, amb 27 empreses associades i 700 treballadors, i en l'última posició, el CIM la Selva, amb 200 treballadors i 12 empreses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.