Serveis

Camp de Tarragona

Tu, en cotxe i jo, en transport públic

Una cursa entre transports permet demostrar els beneficis de viatjar en autobús o tren

Hi han participat sis municipis del Camp

Quina és la manera més ràpida i eficient de desplaçar-se entre Tarragona i els principals municipis de l'àrea metropolitana del Camp? Aquesta és la pregunta que divuit voluntaris van intentar respondre ahir al matí amb una curiosa cursa de transports impulsada per l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) del Camp de Tarragona i l'associació de Promoció del Transport Públic (PTP) com a cloenda de la Setmana de la Mobilitat. Els participants van sortir a les nou del matí de sis punts diferents del Camp de Tarragona: el campus de Sescelades al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau, Altafulla, Cambrils, Reus, Salou i Valls. Cadascú va optar, però, per un mitjà de transport diferent per arribar a una mateixa meta: la plaça de la Font de l'Ajuntament. Allà, els coordinadors de la cursa s'encarregaven de comparar el temps de trajecte i la despesa, tant per la butxaca del viatger com pel medi ambient.

Els resultats, de fet, han sorprès més d'un. Per exemple, han demostrat que el viatge entre Salou i l'ajuntament de Tarragona en autobús o tren només és cinc minuts més llarg que si es fa amb cotxe, un mitjà que té un cost econòmic per a l'usuari gairebé cinc cops més elevat que optar pel transport públic. A Reus, el tren fins i tot és capaç d'avançar el cotxe en tres minuts, i els participants d'Altafulla han aconseguit el millor temps viatjant, curiosament, en bicicleta, que és el mitjà més barat i menys contaminant.

“Fa falta conscienciar la gent, perquè molt sovint no fem bé els números del cost que té viatjar en cotxe per nosaltres. Però també cal millorar el servei de transport públic per atreure més usuaris”, va comentar el president de la PTP, Ricard Riol. “Hem escollit trajectes prou representatius dels moviments que es fan cada matí al Camp de Tarragona per obtenir un retrat de la realitat”, va destacar Joan Manrubia, gerent de l'ATM al Camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.