Serveis

segrià

La millora de la rambla Ferran de Lleida preveu menys trànsit i més bars

La Paeria inicia els treballs previs per transformar i revitalitzar un dels principals bulevards de la ciutat

Serà el projecte ‘estrella' del mandat

La Paeria ha iniciat els estudis previs per convertir la rambla Ferran de Lleida, una de les principals avingudes del centre, en un bulevard o un nou passeig on, a més d'una reforma urbanística, també es pretén revitalitzar la zona compresa entre l'estació del ferrocarril i el pont Vell.

Les línies generals del projecte passen per potenciar l'ús de la rambla per als vianants, fent passos elevats per als vehicles als trams que ara trenquen el passeig. “Es tractaria de pacificar el trànsit a la zona”, segons la primera tinent d'alcalde i responsable de l'àrea d'Urbanisme, Marta Camps.

El que no es pot tocar és el passeig central, ja que hi ha una plantació d'arbrat que ho impedeix. Però sí que s'estudia eixamplar les voreres laterals, el que podria limitar l'espai destinat als cotxes, i un rentat de cara general de la via per tal que s'hi puguin instal·lar dues o tres cafeteries amb un disseny modern i unificat. L'objectiu és donar més vida a una zona que a les tardes queda molt aturada o morta perquè concentra un gran nombre d'entitats financeres, despatxos professionals i institucions que no treballen a la tarda, segons Camps. També es reformarien els dos quioscos de premsa.

Es tracta del projecte estrella d'aquest mandat i es definirà mitjançant un concurs d'idees. El pressupost previst per a aquesta reconversió encara és aproximat i puja a 1,35 milions.

LES XIFRES

1,3
milions és el pressupost previst per la reforma,
del qual el Govern paga la meitat gràcies a un pla de barris.
30.000
vehicles diaris circulen per la rambla
i la xifra augmenta a les cruïlles amb Príncep de Viana i el pont Vell.

Espiant ciutats per una obra del pla de barris

Aquesta operació es finançarà dins els projectes del pla de barris de l'àrea del Portal de Magdalena, ja en marxa, i que, a més d'actuacions urbanístiques, inclou programes de dinamització comercial. Prèviament, però, tècnics municipals estan “espiant” operacions similars que ja s'han executat en d'altres ciutats, sobretot del nord de l'Estat espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.