Serveis

serveis

Decathlon vol construir al Garraf un parc esportiu

Les instal·lacions, que inclourien l'ampliació de l'actual botiga de Sant Pere de Ribes, ocuparien 10 hectàrees

El projecte suposaria la creació d'un centenar de llocs de treball a curt termini

Un parc destinat a la pràctica de l'esport i a posar a prova nous productes és el projecte que Decathlon ha plantejat a l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes. L'empresa d'origen francès vol instal·lar l'equipament –el primer d'aquestes característiques a l'Estat– en uns terrenys de la rambla del Garraf, a pocs metres d'on es troba l'actual botiga, que també s'ampliaria. El projecte, preveu ocupar fins a deu hectàrees, i suposaria la creació de cent llocs de treball. La iniciativa necessita el vistiplau de la Generalitat per arribar a materialitzar-se.

“És un projecte molt engrescador”, explica l'alcalde de Sant Pere de Ribes, Josep Antoni Blanco. I també apunta que l'empresa feia temps que tenia la voluntat d'instal·lar el parc, si bé ha estat ara quan ha proposat a l'Ajuntament tirar-lo endavant en uns terrenys de propietat pública i privada. “Decathlon diu que té el projecte i els diners per fer-ho, l'inici podria ser immediat”, sosté l'alcalde. Blanco afegeix que encara que estigués gestionat per Decathlon, el parc podria ser utilitzat per tota la ciutadania com a espai municipal. Segons l'alcalde, per fer realitat la iniciativa cal que la Generalitat reconegui el municipi com a “nou centre de desenvolupament”. “Per part nostra farem tots els possibles, esperem una implicació de la Generalitat perquè això tiri endavant”, assegura.

Blanco destaca que el projecte suposa “és una oportunitat d'inversió de més de sis milions d'euros” que implicaria crear 100 llocs de treball en una primera fase, i 200 més a mig termini. Per a l'alcalde, la proposta serviria per “dinamitzar l'activitat econòmica” a tota la comarca.

LA XIFRA

6
milions d'euros
és la inversió que Decathlon preveu destinar al projecte, segons l'Ajuntament del municipi.

L'Ajuntament vol convèncer la Generalitat

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha contactat amb els grups parlamentaris per aconseguir que la Generalitat accepti la proposta de Decathlon, segons l'alcalde. “Les entrades que estem rebent són positius”, assegura Josep Antoni Blanco. La proposta, a més, casa amb el projecte de combinar l'activitat comercial amb l'oci a la rambla del Garraf, una zona que, fins ara, no ha aconseguit atraure més activitats que la dels comerços.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.