Serveis

Denuncien vint conductors per no haver pagat els peatges

El Servei Català de Trànsit no ho considera una infracció susceptible de denúncia per part dels Mossos d'Esquadra

Abertis pot identificar el conductor i el vehicle per reclamar i denunciar-lo

La concessionària d'autopistes Abertis assegura que ha denunciat menys de vint persones per haver-se negat a pagar els seus peatges arran de la campanya impulsada per mitjà de les xarxes socials arran de la negativa d'un veí d'Anglès que va penjar el vídeo de la seva acció a Youtube. Menys de vint perquè algun dels conductors denunciats s'ha negat a pagar més d'un cop, aclareix la concessionària. Des de l'empresa s'explica que, quan un conductor es nega a pagar el peatge, els operaris del portal de pas li demanen el DNI per identificar-lo i apunten la matrícula del vehicle. Afirmen que només s'atura el conductor per prendre nota d'aquestes dades, un temps durant el qual es posen cons al darrere del vehicle per evitar que altres usuaris formin cua darrera d'ell. Si el conductor es nega a mostrar el seu DNI, des d'Abertis s'afirma que “evidentment” no se'l pot obligar a fer-ho, però des del Col·legi d'Advocats es confirma que l'empresa té tota la legitimitat per demanar la identificació de l'usuari tenint en compte que aquest es nega a pagar un servei que “ha escollit lliurement”. El col·legi explica que la concessionària pot reclamar el pagament del deute per la via administrativa però no penal perquè no hi ha delicte –una altra cosa seria trencar la barrera.

Un cop identificat el conductor o vehicle, els operaris del peatge obren la barrera i deixen marxar el conductor, que és denunciat als Mossos d'Esquadra a més d'enviar-li una notificació domiciliària reclamant-li els diners que deu. Des del Servei Català de Trànsit (SCT) s'explica que l'impagament no es considera una infracció, ja que es tracta d'una problemàtica privada entre un client i el prestador d'un servei. Els Mossos només denunciarien els fets en cas de presenciar un trencament de barrera o un pas sense identificació pels portals de la Via T. Ara bé, la denúncia presentada per la concessionària sí que obre la via judicial que pot acabar en sanció o fins i tot a la via penal, segons algun jurista, si es considera que hi ha hagut voluntat d'enganyar.

LA DATA

20.05.12
la campanya #novullpagar proposa que dues caravanes de cotxes protestin a Martorell i a Girona Sud.

Bertran s'afegeix a la campanya #novullpagar

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Uriel Bertran, va afegir-se ahir a la campanya #novullpagar i va negar-se a fer-ho al peatge de la C-32 a Vilassar. A primera hora del matí, el diputat va retornar el Teletac que el Parlament entrega els diputats a l'inici de la legislatura perquè no vol pagar més peatges. Bertran va narrar en temps real per Twitter com el personal d'Abertis el “retenia”, segons ell, al peatge de Vilassar. Afirma que el volien obligar a passar el semàfor en vermell perquè cometés una infracció de trànsit, però que, finalment, el van posar en verd a petició dels Mossos d'Esquadra. El polític també ha penjat un vídeo al Youtube en què es pot visualitzar l'experiència que explica. A la tarda va interposar una denúncia contra Abertis a la comissaria dels Mossos de l'Eixample per considerar que se l'havia “retingut il·legalment” durant 45 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a