Serveis

SERVEIS URBANS

Suprimeixen l'aparcament per a autocaravanes de Platja d'Aro

La zona, creada tot just fa un any, es destinarà ara als autocars

L'àrea de serveis d'autocaravanes posada en funcionament ara fa poc més d'un any promoguda pel regidor Marc Duran, ara a l'oposició, no tindrà continuïtat. El nou equip de govern presidit per Joan Giraut ha considerat més oportú dedicar aquest espai habilitat per a l'estada d'autocaravanes, preparat amb connexions d'aigua, llum i evacuació d'aigües brutes, a l'aparcament d'autocars.

El terreny senyalitzat com a aparcament per a autocaravanes té una capacitat de 35 vehicles. Ara, amb el nou ús que s'ha decidit per a l'espai, s'habilitarà per a l'aparcament d'entre dotze i quinze autocars.

Aquesta mateixa setmana l'espai és encara ocupat per autocaravanes i no es destinarà al nou ús fins al mes de juny, aproximadament. L'explicació es troba en el fet que l'explotació de l'espai per al nou ús estarà lligada a la renovació de la plica de la zona blava, que tindrà efectes aproximadament cap a aquelles dates.

Contra la competència

La regidora de Turisme, Comerç, Empresa i Ocupació, Imma Gelabert, va argumentar el canvi d'ús amb el convenciment que l'Ajuntament no ha d'entrar en competència amb el privat: “Els sectors dels càmpings i els operadors turístics estan satisfets amb el canvi perquè ens plantegen la necessitat de trobar espais per aparcar autocars.” L'ús de l'aparcament per a autocars estarà lligat directament al període d'obertura dels càmpings i serà habitualment de l'1 d'abril al 30 de desembre. L'excepció serà en els anys en què Setmana Santa caigui en el mes de març. Llavors s'avançarà l'obertura al divendres anterior a Setmana Santa.

El preu per als autocars serà de 3 euros l'hora, amb un màxim de 45 euros per dia i amb la possibilitat de tenir un abonament per setmana de 200 euros. L'equip de govern de Castell-Platja d'Aro està estudiant la possibilitat d'habilitar uns llocs específics d'aparcament (no d'estacionament) de les autocaravanes en el període en què no disposin de cap espai concret. En aquest cas, el període màxim seria de 24 hores i podria estar lligat també a la zona blava.

La resta de l'any, és a dir de l'1 d'octubre al 31 de març, l'aparcament actual estarà obert tant a autocaravanes com als autocars, que compartiran espai sense que l'estada tingui cap cost.

Crítiques i insinuacions

El regidor del PSC Marc Duran va sembrar l'ombra de la sospita durant el ple de dimecres passat en argumentar l'explicació que ell troba al canvi: “ No s'ha d'oblidar que el negoci particular de la regidora és d'aquest tipus [un càmping].” Duran va manifestar-se a favor de rebre amb els braços oberts qualsevol tipus de turisme: “I el d'autocaravana també, el pitjor turista és el que no ve i no és cert que l'aparcament entri en competència directa amb el sector dels càmpings. Si no hi ha aparcaments per a autocaravanes, els que vénen ara o aniran a un altre lloc o aparcaran a qualsevol racó del poble.”

Tant la regidora d'ERC, Estel Rodríguez, com el regidor d'ICV Pedro Torres van fer notar durant el debat del ple que aquelles autocaravanes que no trobin lloc s'aparcaran on puguin. “Només cal veure com estaven una al costat de l'altra per Setmana Santa, allà on hi ha la biblioteca”, va afirmar Estel Rodríguez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.