Serveis

serveis

Lluita pel menjador entre escoles de la Selva i el Consell

La Benaula de Caldes i Josep Madrenys de Vilobí asseguren que gestionaran el menjador, i el consell ho nega

Les ampes de les escoles La Benaula de Caldes de Malavella i Josep Madrenys, de Vilobí d'Onyar, mantenen que s'han desvinculat del Consell Comarcal de la Selva per gestionar directament el servei de menjador a partir del proper curs. Les ampes denuncien pressions per part del Consell per no anar per lliures, al·leguen queixes reiterades sobre el servei de Scolarest –que té la concessió a través del Consell Comarcal– i asseguren que tenen millors ofertes.

Des del Consell Comarcal, però, no hi ha cap intenció de deixar de prestar el servei a aquestes escoles i el seu president, Robert Fauria, va explicar ahir que les dues escoles no es poden desvincular perquè la competència del menjador l'ha delegat Ensenyament directament als consells. En el cas de la Selva, el consell té un conveni amb Scolarest, que serveix prop de 800.000 menús l'any a 49 centres. Una dotzena en queden fora perquè històricament ja se'n feien càrrec ells, però el que pretén el Consell és que aquestes escoles es vagin afegint al conveni i no que el servei es vagi fragmentant.

Interessos empresarials

Fonts del Consell Comarcal, a més, vinculen les queixes que han aparegut darrerament a interessos d'empreses per aconseguir el servei. De fet, la concessió s'acaba aquest any i el Consell ja està preparant un nou concurs, que mou uns 4 milions d'euros. “Animo les empreses interessades en la concessió que presentin una bona oferta en el nou concurs que farem”, va dir Fauria. El president explica que hi ha empreses que han anat a pressionar les ampes –“cosa que no trobem ètic”–, però ho entén atès que en temps de crisi, el del servei dels menjadors és un contracte important: “Un contracte de 800.000 menús és una bona oportunitat, i tothom es llança a la jugular...”

El Consell diu que no

El Consell Comarcal va enviar una nota a l'escola Benaula l'11 de juny informant que el servei de menjador continuarà depenent del Consell Comarcal, traient legitimitat a qualsevol informació en sentit contrari que hagi promogut l'Ampa. En una altra nota feta pública ahir, les ampes de l'institut i de l'escola Benaula contraataquen dient que la carta del Consell Comarcal és fruit d'un “intent d'intoxicació informativa”, “El conveni que regia el menjador escolar dels nostres centres amb el Consell Comarcal de la Selva, va ser rescindit en Consell Escolar, tal com marca la legislació vigent. Per tant, avui dia no hi ha cap relació contractual, per molt que s'entestin a voler crear confusió”, diu la nota de l'escola Benaula. Els presidents de les ampes asseguren que el Consell no gestionarà el menjador, digui el que digui Fauria.

L'AMPA

Si el Consell no està d'acord (...) s'ha d'adreçar als jutjats, i no fer notes malintencionades, més pròpies d'un catau de lladres

LA FRASE

No permetrem que en una escola que gestionem nosaltres, ara l'Ampa ens digui que no
Robert Fauria
President del consell comarcal de la selva

LA XIFRA

4
milions d'euros
és la suma que mou el concurs –que es farà de nou– per gestionar els 49 menjadors de la comarca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.