Serveis

serveis

La biblioteca de Blanes fa 10 anys amb 29.000 socis

Ahir es va celebrar la primera de les diferents activitats commemoratives, seguida per un públic nombrós

La biblioteca comarcal de Blanes va celebrar ahir el primer acte que s'ha organitzat per a aquest any per commemorar el 10è aniversari. Es calcula que durant aquests deu anys han passat més d'un milió de lectors per aquest equipament. A data d'avui, hi ha més de 29.000 persones que tenen el carnet de la biblioteca, on hi ha allotjats més de 57.000 documents, entre llibres, DVD i CD i altres materials. Una altra dada a destacar és el del nombre de visites que l'equipament rep dels alumnes del municipi, que sumen més d'11.500 nois i noies en aquests deu anys.

L'acte d'ahir es va celebrar a la sala Roberto Bolaño i hi va haver la presència de l'alcalde de Blanes, Josep Marigó, la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres; la cap de servei de biblioteques de la Diputació de Girona, Carme Renedo i la directora de la biblioteca de Blanes, Gemma Ciuró. Després de parlaments, la celebració va continuar de manera més distesa a la plaça de davant de la biblioteca, on l'animador infantil Jordi Tonietti va oferir un espectacleal nombrós públic que hi va assistir. Entre les activitats commemoratives, destaca l'exposició fotogràfica i documental sobre la història de la biblioteca, que està instal·lada al vestíbul, i que es podrà visitar fins al 2 de març. Una altra activitat que ahir es va presentar va ser la redacció d'un article que s'ha inclòs a la Viquipèdia i que ja és consultable. També es van donar a conèixer les bases del concurs de punts de llibre. La biblioteca comarcal va substituir la municipal J. C. Junceda, en funcionament des de l'any 1971, allotjada a la Casa de Cultura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.