Serveis

equipaments

Les piscines de Tossa i Cassà, a punt de fer fallida

A Tossa han contractat un servei d'advocats per fer números i a Cassà busquen una solució “d'emergència”

Les piscines municipals de Tossa de Mar i Cassà de la Selva estan en una situació límit. Amb una baixada d'usuaris i un consum de combustible i unes despeses que s'han disparat, l'empresa concessionària, We Esport i Lleure Tossa SL, té acumulats deutes amb els treballadors i –encara més– amb els proveïdors, alguns dels quals han anat a trucar a la porta de l'Ajuntament perquè se'n faci càrrec. Es dóna el cas que el propietari de l'empresa gestora és també l'amo del gimnàs d'Arbúcies We Margym, que ha tancat i té deutes amb els treballadors, que el denunciaran.

En el cas de la piscina de Tossa, la representant sindical, Laura Nadal, va explicar que durant els últims tres mesos no hi ha hagut calefacció a la piscina, ja que el gasoil que arribava es reservava per escalfar l'aigua. Això va fer que molts usuaris es donessin de baixa –sobretot pares amb nens– ja que als vestidors passaven molta fred. Els problemes amb el subministrament de gasoil són provocats també, no només per la falta de diners, sinó perquè molts proveïdors han acabat rebutjant servir a la piscina perquè acumulaven massa deute. És el cas de Robert Badosa, de Llagostera, a qui We Esport i Lleure Tossa deu uns 12.000 euros.

L'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich, va explicar ahir que s'ha posat el tema en mans d'advocats perquè facin números. “No sabem què podem fer. Amb ell –referint-se a l'empresari– no ens en sortíem, i hem buscat un servei jurídic extern per veure si ho podem salvar”, va dir Saladich. L'Ajuntament aporta cada any a la piscina 180.000 euros, i els consums –aigua, gasoil, electricitat– han d'anar a càrrec de l'empresari.

Els serveis jurídics tindran enllestit aquesta setmana un informe que servirà per tenir una idea de la situació econòmica real del servei i decidir si és possible continuar amb la mateixa empresa o si se li ha de retirar la concessió per evitar mals més grans. La concessió actualment és de deu anys.

L'alcalde de Cassà, Enric Bagué, va descriure una situació similar a Cassà, i va explicar que es plantegen una solució d'emergència, que podria ser una gestió directa per part de l'Ajuntament o buscar una altra empresa.”Hem d'actuar ràpid, pensant sempre en els treballadors”, va dir Bagué. La piscina de Cassà té 15 treballadors, i la de Tossa, 18.

2
gimnasos
que pertanyen a la mateixa empresa han tancat, a Arbúcies i Llançà. Hi ha denúncies d'empleats.

LES XIFRES

600
usuaris al mes
té la piscina de Tossa, que per ser mínimament viable n'hauria de tenir uns 900.
4
gestors.
La piscina coberta de Tossa ha tingut quatre gestors diferents en els seus deu anys d'existència.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.