Serveis

mobilitat

Prop de 13.000 veïns de Blanes podran aparcar a les noves zones grogues

Són places restringides a residents que entraran en vigor al juny

També tenen descompte en algunes zones blaves

Se'ls estan enviant els distintius

A partir del dia 15 de juny gairebé no hi haurà cap plaça lliure per aparcar a la ciutat de Blanes. És el fruit d'un concurs públic a la desesperada a deu anys per aconseguir dos milions d'euros per fer quadrar els comptes de l'any passat.

A l'estiu, els colors de l'asfalt combinaran el blau i el groc. Les futures zones grogues seran places restringides als residents a Blanes. En canvi, els no-residents tindran prohibit aparcar-hi.

Les persones que podran aparcar a les zones grogues són aquelles que paguen el seu impost de circulació a Blanes i que estan al corrent de les seves obligacions tributàries amb l'Ajuntament. En total, 12.700 persones que ja han començat a rebre a casa el distintiu groc de “contribuent a Blanes” que els permetrà fer servir aquestes places.

Les 834 places de zona groga estan situades a les àrees veïnals de primera línia turística: els Pins, el Racó d'en Portas i s'Auguer. Aparcar-hi és gratuït, però només es podrà fer si es té el distintiu de “contribuent a Blanes”.

Descomptes a les blaves

Aquest distintiu també permetrà als veïns beneficiar-se de bonificacions en diverses àrees de zona blava, que també el 15 de juny passaran de les 420 actuals (fins ara a l'hivern només n'hi havia 100) a 2.500. Les bonificacions, però, no seran a totes les zones blaves, sinó a les considerades “turístiques”, que són més cares: la B-2, el passeig Catalunya –a partir de la sortida del carrer Racó d'en Portas fins al carrer Ernest Lluch–, la zona de l'antic poliesportiu i els camps de futbol; la B-3, l'últim tram de l'avinguda Vila de Madrid, i la B-4, a la cala Sant Francesc. El conductor haurà d'obtenir el tiquet triant com a opció la “tarifa contribuent” a les màquines expenedores. Les bonificacions van del 50% al 100%, segons la zona.

Es manté al marge de les bonificacions la tarificació A de les zones blaves, que correspon a les places ja vigents a la temporada d'hivern, situades fora la zona més turística i que afecta diversos barris.

LA DATA

15.06.13
És quan
entren en vigor les noves zones blaves (2.500 places en total), les zones grogues (834) i els nous preus.

Condició de treballadors de Blanes

Les persones que treballen a Blanes també podran tenir les bonificacions a les zones blaves turístiques. Han d'acreditar que treballen als espais d'influència d'aquestes zones: B-2, B-3 i B-4. Per aconseguir el distintiu “empleat de Blanes”, han d'acreditar la seva condició de treballador a la ciutat a l'Oficina d'Atenció al Client de l'empresa SABA, a l'aparcament del passeig, abans del dia 15 de juny, que és quan comença la nova tarificació. La documentació que cal lliurar és la referent al vehicle i l'original del contracte de treball, on ha de constar el període de vigència i l'adreça de l'activitat. També val un certificat amb aquestes dades. El distintiu d'“empleat de Blanes”, a diferència del de “contribuent a Blanes”, no permet aparcar a les noves zones grogues de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.