Serveis

Les platges de Blanes ja incorporen els socorristes

Aquest servei, municipalitzat i dependent de Protecció Civil, també ajuda la policia a detectar situacions d'incivisme o d'incompliment de les ordenances

Les platges de Blanes van incorporar dissabte una part dels vint-i-dos efectius del servei de vigilància, salvament i socorrisme (SVSS), que vetllarà per la seguretat dels banyistes fins al 13 de setembre. Inicialment n'hi haurà setze, mentre que a partir de l'1 de juliol se n'incorporaran sis més. Prèviament a la posada en funcionament del servei, divendres tots els socorristes que en formen part ja han començat les primeres tasques amb un curs que va durar tota la jornada, i també es van fer treballs d'adequació dels llocs de socors.

El cap de Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes, Josep Lluís Puoy, va destacar la singularitat d'aquest servei a Blanes en el marc de les comarques gironines, atès que l'Ajuntament de Blanes aposta des de fa uns anys per no contractar cap empresa per fer aquesta feina, i els treballadors són personal laboral adscrit a protecció civil. Això fa que els socorristes de Blanes no només facin les tasques que tothom coneix d'auxiliar banyistes i atendre gent a la platja, sinó que, a més, estiguin amatents al compliment de les ordenances de civisme. “Es tracta que tinguin cura del seu entorn immediat –entre la platja i el passeig– controlant el mobiliari urbà, les boies de senyalització marítima, així com les activitats que hi ha quotidianament en aquest àmbit, tant les no desitjades com les no autoritzades. En aquestes dues últimes categories s'hi inclouen tant casos de venda ambulant com de repartiment de propaganda, els massatges a la platja, o fins i tot els petits furts i delictes menors que puguin produir-s'hi”, explica. “Fem un servei d'altíssima qualitat perquè a més, ens ho creiem”, assegura Puoy. El cap de Protecció Civil remarca que el 70% dels socorristes ja ha treballat en aquest servei.

Un altre dels aspectes en què destaquen les platges de Blanes, i que fan que el servei continuï sent pioner arreu de l'Estat espanyol, és que són territori cardioprotegit. Els socorristes han assistit a un curs especialitzat adreçat exclusivament al personal d'emergències per a la utilització dels desfibril·ladors (n'hi ha sis).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia