Urbanisme

URBANISME

Reneix després de cinc anys el projecte de l'Illa de Blanes

Uns empresaris volen construir a la zona on es volia fer el complex d'Isozaki

La iniciativa preveu un centre multisala de cinema i un aparcament de dues plantes en un terreny de 7.000 m²

Un grup d'empresaris de Blanes i Barcelona estan disposats a invertir uns cinc milions d'euros per construir un complex de multisala de cinema i un aparcament de dues plantes per a més de 800 vehicles, amb espai per a autocars. Cada sala de cinema seria de 300 places i la zona central podria convertir-se en un palau de congressos.

Un dels caps visibles d'aquest grup d'inversors és Amado Carreras, un empresari blanenc vinculat al cinema, que precisament avui té previst reunir-se amb l'alcalde, Josep Marigó, per parlar del projecte. La iniciativa no és nova, perquè de fet deriva del vell projecte de l'Illa Isozaki, que es volia fer l'any 2006.

Marigó va aplaudir que algú, en els temps actuals, encara faci propostes d'aquesta mena: “En primer lloc, és positiu que hi hagi una idea, però s'ha d'actualitzar i fer un estudi de viabilitat. Pot haver-hi molt bona voluntat però pot passar que hi hagi mancances de finançament o de procediment”.

Cessió de terreny

Els empresaris s'han posat en contacte també amb el portaveu del PP de Blanes, Salvador Tordera, que opina que pot ser una bona iniciativa per a Blanes. Segons va explicar Tordera, l'Ajuntament hauria de fer una cessió de 7.000 m² de terreny per ubicar-hi el complex, a la zona on hi ha el camp de futbol i el pavelló. “L'Ajuntament recaptaria uns 900.000 euros de cop en concepte de cànon dels terrenys”, explicava Tordera. També va avançar que mentre el complex s'estigués construint donaria feina a unes 50 persones i, en estar el complex acabat, es crearien una trentena de llocs de treball. “No vull cap protagonisme perquè això està per sobre de cap partit, podria ser una cosa molt bona per a Blanes”, va manifestar ahir Tordera. Respecte de la cessió de terrenys, Marigó va recordar que una cosa és cedir-ne a una altra administració i una de molt diferent parlar d'una empresa privada, i en aquest cas s'hauria de posar a concurs. L'alcalde va reiterar que la iniciativa és benvinguda i que ja coneix el projecte, però que cal veure si s'ha d'actualitzar. “Estem oberts a tota mena de propostes que siguin bones per a Blanes”, va afirmar.

L'Illa Isozaki

A la zona on es podria ubicar aquest nou equipament encara hi ha el pavelló que s'hauria d'enderrocar ara que la Ciutat Esportiva ja funciona. L'antic projecte, batejat amb el nom d'Illa Isozaki, es va posar en marxa el 1998. El 2002, l'alcalde d'aleshores, Ramon Ramos (CiU), va arribar a afirmar que la ciutat esportiva –amb dos pavellons, piscina, alberg esportiu i dos camps de futbol de gespa artificial–, seria una realitat el 2004. El 12 d'abril del 2003, Artur Mas va col·locar-ne la primera pedra, però llavors les obres es van començar a endarrerir i al final van quedar del tot aturades.

LA XIFRA

5
milions d'euros
és la inversió inicial que farien els empresaris per construir el complex de cinema i l'aparcament.

LA FRASE

En primer lloc, és positiu que hi hagi una idea, però s'ha d'actualitzar i fer un estudi de viabilitat
Josep Marigó
alcalde de blanes (PSC)

LA DADA

800
vehicles
és la capacitat que tindria l'aparcament que els empresaris volen construir a la zona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.