Urbanisme

mobilitat

CiU no convenç i el passeig de Lloret de Mar tornarà al doble sentit de circulació

Els grups han arribat a un acord en la majoria dels canvis que hi haurà però els tècnics encara han d'elaborar el projecte i demanar permís a Costes

El passeig de Lloret de Mar tornarà al doble sentit de circulació però podria tardar fins a mig any si es té en compte que –segons argumenta CiU– aquest és el temps que va tardar el Departament de Costes a autoritzar els canvis al passeig quan es va fer el sentit únic. El regidor de mobilitat, Jordi Martínez, va recordar ahir que l'Ajuntament va arribar a fer fins a quatre peticions a Costes perquè donés el vistiplau, de manera que desconeix quan tornarà a ser una realitat, però sembla que com a mínim no serà fins a primers del 2012.

Segons les reunions que han tingut els portaveus dels diferents grups i els tècnics municipals (ahir n'hi va haver una), s'ha acordat que en la circulació en direcció a Tossa només podran passar vehicles de pes inferior a 3.500 quilos (cotxes, furgonetes de repartiment i camionetes petites), però no autobusos ni camions, i tindrà una amplada de 2,80. El carril esport, a més, s'haurà d'eliminar perquè la vorera es va ampliar i per tant, hi ha menys espai. L'altre carril serà més ample (3,80).

També falta definir si el que es farà és repintar o un fresat de l'asfalt i tornar a asfaltar, ja que segons Martínez, si es repinta en mig any s'hauria de tornar a pintar, mentre que l'altra solució és més duradora. Tampoc s'ha avaluat encara el cost dels canvis.

Una de les decisions que encara falta prendre –hi haurà una altra reunió segurament la setmana vinent– és si es permeten els girs a l'esquerra en els cotxes que circulen en direcció a Tossa, tal com proposa el Millor. ERC i el PP, en canvi, aposten per fer doble contínua i no permetre els girs, atès que el tram paral·lel al passeig entre la rambla Romà Barnés fins a Pau Casals només hauria de ser per a la circulació dels veïns.

El passeig es va estrenar al setembre, davant de les crítiques de molts ciutadans i tots els grups polítics excepte CiU, que continua defensant que és millor el passeig com està ara.

LA DATA

09.2010
El passeig
va passar al sentit únic el setembre del 2010, envoltat d'una forta polèmica i amb el rebuig de l'oposició.

LA XIFRA

300.000
euros
va costar la remodelació del passeig que va impulsar el govern de CiU en el mandat anterior.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.