Urbanisme

URBANISME

ICV de Banyoles qualifica d'il·legal la modificació de Sota Monestir

El grup municipal d'ICV de l'Ajuntament de Banyoles –a l'oposició– va presentar ahir dinou al·legacions al projecte de modificació urbanística del sector de Sota Monestir i riera Canaleta. “És il·legal i s'ha d'aturar”, van afirmar ahir el regidor Joan Luengo i el membre d'ICV Josep Maria Reyes.

Els ecosocialistes sostenen que el projecte no inclou documents preceptius com ara el pla de recs, el pla de mobilitat o un inventari de béns d'interès complet; que incompleix l'Agenda 21 i el pla director urbanístic comarcal perquè no es protegeixen les hortes i els recs; que la ciutat no necessita habitatges nous, ja que n'hi ha 1.200 de buits i moltes promocions immobiliàries estan a mig fer, i que s'ha amagat als propietaris que hauran de pagar, de mitjana, 93.000 euros per a la urbanització de la zona, quan en realitat –afirmen– els vials que s'hi obriran són d'abast municipal i no n'haurien d'assumir el cost ells en solitari.

Luengo i Reyes van fer aquestes declaracions a la premsa a l'entrada de l'ajuntament. Havien previst fer la roda informativa a l'interior –com altres vegades–, però aquest cop l'equip de govern els ho va prohibir. Per Luengo, va ser una demostració de l'“absolutisme” amb què l'alcalde, Miquel Noguer (CiU), tracta l'oposició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.