Urbanisme

BANYOLES

ICV acusa el govern municipal d'amagar el que costarà el projecte de Sota Monestir als propietaris

El grup municipal d'ICV a l'Ajuntament de Banyoles, a l'oposició, sosté que l'equip de govern (CiU i el regidor no adscrit Jordi Bosch Barraca) ha amagat una informació “crucial” als propietaris afectats per la modificació urbanística de Sota Monestir, com ara els diners que hauran de pagar per la reforma, que els ecosocialistes xifren en 92.000 euros, de mitjana. Aquesta despesa correspon principalment –continua ICV– a l'obertura d'uns vials que enllacen altres sectors de Banyoles i que “haurien de ser sufragats per tota la ciutat, però es preveu fer-los repercutir exclusivament en els propietaris dels terrenys i hortes”.

El regidor d'Urbanisme, Miquel Vilanova, va negar ahir que s'hagi amagat aquesta dada. “Si no s'ha facilitat –va assegurar– ha estat per la senzilla raó que la quantitat que haurà de pagar cada propietari encara no se sap, ja que es calcularà quan es desenvolupin els plans parcials corresponents.”

El dia 13 expira el termini per presentar al·legacions al projecte.

Precisament aquest cap de setmana ha tingut lloc a Banyoles un taller per aprendre a elaborar al·legacions i a tramitar-les, organitzat per la plataforma Salvem Sota Monestir –el col·lectiu que aglutina l'oposició al pla–, en què van participar una desena de persones. La plataforma ha reunit prop de 1.300 signatures de rebuig al projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.