Urbanisme

urbanisme

La Generalitat ratifica la construcció del xalet de luxe de Can Juncadella

La comissió d'Urbanisme va avalar ahir aquest projecte de Lloret de Mar ratificant el seu informe del 2010

El Parlament havia demanat que es revisés

La comissió d'Urbanisme de Girona va ratificar ahir la construcció del xalet de luxe de la finca de Can Juncadella de Lloret de Mar perquè no incompleix cap norma urbanística, en adaptar-se al pla d'ordenació urbana municipal (POUM).

El que fa Urbanisme, doncs, és no entrar en conflicte amb el seu propi informe, del juliol del 2010, en què donava llum verd al projecte. També, i a banda de l'anàlisi jurídica, un informe desfavorable obriria la porta a possibles indemnitzacions milionàries als promotors, una societat en què hi ha el president de la República del Kazakhstan. Aquesta revisió la va instar el Parlament de Catalunya, a través d'una resolució de tots els grups de la comissió de Territori i Sostenibilitat, en què es demanava, a més, que durant el procés de revisió s'aturessin les obres. Així mateix, el ple municipal també va aprovar una moció en què es demanava que es revisés el projecte. L'Ajuntament només podria aturar les obres si Urbanisme no ratificava el primer informe. El projecte té tots els informes favorables, tret d'un de Medi Ambient. El director general d'Ordenació del Territori i Urbanisme, Albert Serra, va explicar ahir al matí a Figueres que la comissió ja va fer l'informe en funció del que preveia el pla general i que la llicència és competència de l'Ajuntament.

L'Ajuntament, satisfet

El govern local de Lloret de Mar considera que la decisió d'Urbanisme avala la seva gestió. “És una prova més que les coses s'han fet com s'havien de fer i que la llicència d'obres es va donar d'acord amb el pla general”, va explicar Jordi Martínez, tinent d'alcalde d'Urbanisme de Lloret.

LA FRASE

És una mostra més que la llicència es va donar correctament i que les coses s'han fet com s'havien de fer
Jordi Martínez
Tinent d'alcalde d'urbanisme de lloret de mar

Esquí nocturn a Masella

Un dels projectes aprovats ahir per Urbanisme és la instal·lació d'un sistema d'enllumenat nocturn en onze pistes de Masella, a Alp, per poder practicar esquí a la nit. El recorregut il·luminat tindrà una longitud de 5.330 metres. El vistiplau, que engloba tres projectes més de millora, permetrà l'adequació de les instal·lacions per a la pràctica d'entrenaments i per a la competició, amb vistes a la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d'Hivern del 2022. La Generalitat, a més, estudia presentar un recurs al Tribunal Constitucional contra la llei de Costes perquè vulneraria competències en matèria de ports.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.