Urbanisme

urbanisme

Imputen l'excap d'Urbanisme per Can Juncadella

Camil Cofan, actual subdirector general, haurà de donar explicacions per les obres a l'espai protegit de Lloret

El jutjat d'instrucció número 1 de Girona ha imputat Camil Cofan, excap d'Urbanisme a Girona, per les obres de Can Juncadella, de Lloret de Mar. Cofan, que és l'actual subdirector general d'Urbanisme de la Generalitat, haurà de respondre per què la comissió territorial va emetre un informe favorable sobre les obres tot i haver-n'hi tres de Medi Ambient de contraris. En aquest procés també s'ha citat a declarar com a imputada l'aleshores secretària de la comissió d'Urbanisme. “Es demana que algú assumeixi la responsabilitat: hi ha una construcció que no toca en un espai ultraprotegit”, va explicar Oriol Font, advocat de SOS Lloret, l'entitat que ha presentat la querella. En concret, la nova querella de SOS Lloret, que s'ha admès a tràmit, fa referència a les obres per convertir l'antiga casa dels masovers i el galliner en una mansió de luxe de 3.000 metres quadrats amb tretze dormitoris i més de vint lavabos, entre altres espais. Fa uns mesos un jutjat de Blanes va arxivar una querella similar promoguda, també a partir d'una denúncia d'aquesta entitat, per part del fiscal. Es va imputar un arquitecte de l'Ajuntament i un altre de la Generalitat. El jutge ho va arxivar perquè va considerar que aquestes dues persones no hi havien influït. És per això que en la nova querella s'han adreçat directament a les persones que en la reunió de la comissió d'Urbanisme del juliol del 2010 van votar a favor d'aquest projecte.

Eduard de Ribot, també advocat de SOS Lloret, va denunciar que l'actuació a Can Juncadella demostra que la comissió d'Urbanisme “actua irregularment”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.