Urbanisme

L'antic dipòsit de cotxes de Blanes serà un parc urbà

La Generalitat ha tret a licitació el projecte per ordenar l'espai de 4.567 m² a la cantonada dels passejos de s'Abanell i Catalunya

Les obres començaran passat l'estiu

La Generalitat ha tret a licitació les obres del projecte d'ordenació de l'espai públic que hi ha a la cantonada dels passejos de s'Abanell i Catalunya, a Blanes, que havia estat fa anys l'antic dipòsit de cotxes. Segons la memòria del projecte, aquesta parcel·la de 4.567 m² ha de ser un futur parc urbà, i està delimitat pel passeig de Catalunya, el passeig de s'Abanell i l'antic pavelló 3, la façana del qual dóna directament a la zona. El projecte inclou també l'ordenació de la vorera oposada a l'inici del passeig de Catalunya i un espai longitudinal que comença a la mateixa plaça. Les obres, que pugen a 498.000 euros, són cofinançades pel Feder i el Puosc.

L'alcalde, Josep Marigó, va destacar que aquesta zona fa anys que està pendent de millores (ja se'n parlava el 2011), i que, finalment, les obres podrien començar al setembre o l'octubre. “És una obra que fa molt de temps que tenim pendent de millores, i finalment es podrà tirar endavant, s'endreçarà i canviarà la fesomia de la zona i la millorarà substancialment”, hi va afegir l'alcalde. Del cost de l'obra, l'Ajuntament només n'hauria de fer una aportació de 29.000 euros. El termini d'execució dels treballs és de sis mesos.

Segons s'exposa en la memòria del projecte, en aquest moment la zona és “un espai residual, de nul·la qualitat urbana, que ofereix una imatge gens atractiva al municipi, aspecte que incideix negativament en la zona i el seu entorn, tenint en compte, a més, que es tracta d'un punt estratègic i clau, en la confluència de sectors, vies de comunicació i punts important d'accés al centre, a la zona turística i al passeig marítim”. La zona objecte del projecte comprèn la plaça principal, de forma triangular, la vorera adjacent i el passeig lateral.

LA XIFRA

498.000
euros
és el cost de les obres d'adequació, segons consta en el projecte.

Zona ben situada a primera línia

La zona on s'actuarà està estratègicament situada a primera línia de mar, malgrat que està tancada a l'ús del ciutadà, segons es remarca en la memòria del projecte. Es tracta, d'altra banda, d'un punt de confluència de diverses zones del municipi i de connexió entre elles, així com d'accés a la zona turística i centre de la població. El finançament de les obres és fa amb fons Feder (249.000 euros), Puosc i de l'Ajuntament de Blanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia