20 anys de «TN Comarques»

L'informatiu de TV3 sobre l'actualitat del territori celebra avui dues dècades en antena amb una edició especial. El «TN Comarques» és líder de la seva franja horària

El 24 d'abril de 1989 va néixer el Telenotícies Comarques: un informatiu amb voluntat d'acostar al ciutadà les notícies que li eren més pròximes. Fa 20 anys, el TN Comarques es posava en marxa amb quatre edicions simultànies i desconnectades corresponents a les quatre demarcacions catalanes. En aquesta primera etapa, Mariona Comellas presentava l'edició de Barcelona; Xavier Bas la de Tarragona, Ramon Rovira la de Girona i Josep Cabasés la de Lleida.

Delegacions

El TN Comarques va ser possible ja que TV3 havia complementat els estudis centrals de Sant Joan Despí amb tres delegacions amb els seus corresponents platós i enllaços a Tarragona, Lleida i Girona. Tres anys més tard, el 1991, s'hi afegiria una quarta delegació a la Vall d'Aran per emetre cada divendres una edició desconnectada en aranès que s'ha ofert ininterrompudament des d'aleshores a càrrec de Jovita Ané.

En aquest temps, però, el format del TN Comarques s'ha anat modificant i en l'actualitat una part de l'informatiu és comuna per a tot Catalunya i la resta s'emet en desconnexió per a cada una de les demarcacions, amb l'objectiu que tots els catalans coneguin cada dia tota la informació relativa a la seva demarcació i almenys una part de la informació procedent de la resta de comarques de Catalunya. Actualment, Carolina Gili edita i presenta l'edició de Lleida, Isabel Pascual la de Girona, Agustí Forné la de Tarragona i Jovita Ané, els divendres, la de la Vall d'Aran. La conducció de la part comuna i de la part desconnectada de Barcelona correspon a Mariona Bassa. En els últims anys s'ha millorat la dotació de cada delegació i també la cobertura de les Terres de l'Ebre amb una unitat mòbil lleugera amb enllaç via satèl·lit. Pel que fa al seguiment, el TN Comarques és líder de la seva franja horària. L'audiència mitjana del programa aquest any és de 310.00 espectadors i una quota del 18,5%, arribant en algunes edicions, com la de l'11 de març, als 453.000 espectadors i al 24,6% de quota.

Transformació del territori

Coincidint amb l'aniversari, l'edició d'avui inclourà connexions en directe i reportatges per mostrar les transformacions que ha experimentat el territori i la seva gent durant aquests 20 anys. Pel que fa a les connexions, es realitzaran des de llocs significatius per a la història del TN Comarques. També evidenciarà l'evolució que ha sofert no només el país sinó els seus col·lectius socials i recollirà les expectatives de futur que queden obertes. Entre altres continguts, es tornarà a donar veu a alguns dels homes i dones que han estat notícia al llarg d'aquests anys, per comprovar com s'ha acabat la seva història i per reflexionar sobre el progrés i els canvis socials.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.