Comunicació

Una tertuliana de Canal 9 diu que estudiar en valencià resta competitivitat

Rocío Casanova, col·laboradora del programa “Bon dia CV”, va expressar el seu emprenyament per la “tossuderia”dels polítics amb la qüestió de la llengua

Considera que estudiar en valencià és una “ximpleria” i que hauria de ser una assignatura només optativa

  • El professor Xambó realitza aquesta denuncia pública. JOSÉ CUÉLLAR.
  • VÍDEO: Document on Casanova fa les manifestacions

Rafael Xambó, membre del consell d'Administració de RTVV, a proposta de Compromís, ha exigit al president del Consell, Alberto Fabra i al director general de RTVV, que prenguen les mesures oportunes perquè opinions “contra els drets dels valencians, consagrades a l'Estatut d'Autonomia, la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià i els principis fundacionals de RTVV” no siguen proferides per tertulians contractats per la casa.

Xambó es refereix a la intervenció de Rocío Casanova en la tertúlia del programa Bon Dia Comunitat Valenciana, conduït per Xavier Carrau, on s'havia convidat la síndica d'EUPV a les Corts, Marga Sanz. La col·laboradora va expressar que se sentia cabrejada perquè els polítics estaven massa centrats en el tema del valencià. “Me irrita un poco, me cabrea y me da también un poco de pena que estén tan empecinados con el tema del valenciano, concretamente aquí en la Comunidad Valenciana y dejen, saquemos, a los niños que realmente son los perjudicados y son el futuro que nos tienen que sacar de la supuesta crisis a todos nosotros, realmente de lo que son los contenidos de la educación de los niños en estos momentos”, va indicar.

En un moment de la seua al·locució, el presentador li retrau que “és la nostra llengua”. Però Casanova insisteix argumentant que el debat sobre la llegua impedia que els alumnes foren competitius. “No somos competitivos en el resto del mundo por una tontería, en mi opinión, eh, que creo que no tiene que, yo no digo que no se estudie, pero no entiendo por qué se empecinan ustedes tanto en imponer una cosa que es el valenciano cuando es perfectamente, puede ser una cosa optativa y que resta competitividad para el futuro”, va subratllar.

Xambó considera que la tertuliana demostra “una absoluta ignorància” pel que fa als beneficis pedagògics de l'aprenentatge en valencià “Hi arriba a dir —ha afegit— que el valencià es una ximpleria”.

El conseller lamenta que opinions com aquesta, “pagades amb diners dels valencians”, s'expressen en una televisió pública, entre els objectius principals de la qual es troba la defensa i promoció de la llengua pròpia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.