Comunicació

L'OCB reclama TV3

L'Obra Cultura Balear (OCB) ha demanat a la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que TV3 es torni a veure íntegrament a les Illes, on actualment s'hi emet el canal internacional de TVC –TV3cat– per qüestions de drets d'emissió, ja que la situació ha canviat arran de l'arribada al poder del PP a les Illes. La nova direcció d'IB3 ha decidit, escudant-se en polítiques de contenció de despesa, emetre sèries, pel·lícules i documentals en llengua castellana –estalviant-se en doblatge al català– i ha renunciat a part dels seus drets de retransmissió esportiva –significativament la Champions–.

Amb aquest nou context, l'OCB considera que IB3 “ha trencat unilateralment l'acord que havia contret” amb la CCMA, pel qual la televisió catalana no emetria a les Illes continguts de producció aliena i esports “que estiguessin condicionats pels drets d'emissió” i, a canvi, IB3 “es comprometia a emetre aquesta mateixa programació en la nostra llengua, gràcies a doblatges que li cedia gratuïtament la CCMA”.

L'OCB, que ja es va oposar en el seu dia al canvi de TV3 per TV3cat considerant-lo “una mutilació d'una programació que duia més de 20 anys” emetent-se a les Balears, remarca que el retorn de l'emissió íntegra de TV3 “actualment seria l'única manera que els ciutadans de les Illes poguessin veure els partits de Champions i el cinema en la seva pròpia llengua”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.