Comunicació

La CCMA i Flaix, pel bon ús del català, al Twitter

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i el Grup Flaix han endegat a la xarxa social Twitter dues iniciatives que aposten pel bon ús del català.

D'una banda, el nou compte Flaix Llengua (@flaixllengua) piula amb els joves perquè facin un bon ús del català. En aquest sentit es suggereixen expressions i paraules d'ús col·loquial que són correctes en català i que a la vegada encaixen amb el parlar actual dels joves. Cada dia es fan propostes que sovint tenen a veure amb l'actualitat amb l'objectiu de recordar les expressions genuïnes de la llengua i d'evitar errors corrents. Flaix Llengua, que té més de set-cents seguidors, està gestionat pel departament lingüístic del Grup Flaix, que ha portat a terme altres iniciatives vinculades amb el bon ús de la llengua com ara la publicació del Diccionari del català col·loquial, que es va editar el 2009.

L'altra iniciativa és el compte @esadir, del portal lingüístic de TV3 i Catalunya Ràdio, que s'ha estrenat al Twitter. El compte ofereix indicacions davant els dubtes lingüístics que genera l'actualitat, com ara la pronúncia de noms de lloc i de persona i l'ús de paraules i expressions. També proposa solucions per al doblatge, especialment per evitar calcs d'altres llengües. El compte ja té més de mil seguidors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.