Comunicació

Torna el clam per TV3

Milers de valencians reclamen a Castelló el restabliment del senyal dels canals de la televisió catalana al País Valencià en complir-se un any de l'apagada

El president d'ACPV, Eliseu Climent, augura que el conflicte es resoldrà enguany

La reivindicació de la reobertura de les emissions de TV3 a terres valencianes és ben viva. Ho demostraren ahir els milers de participants (15.000, segons els organitzadors) en la manifestació commemorativa de l'aniversari del cessament de les emissions, convocada per la plataforma Sense Senyal i Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

Els assistents a la marxa van justificar la seua demanda en la llibertat d'informació i expressió, i en la necessitat d'un espai de comunicació conjunt per a tota l'àrea lingüística catalana. En aquest sentit, van reclamar la reciprocitat d'emissions entre les televisions públiques catalana i valenciana, i també de la balear, a través de la tramitació al Congrés de la iniciativa legislativa popular (ILP) Televisió sense fronteres, convertida ja en projecte de llei.

Com a solució més immediata van apel·lar directament al president de la Generalitat, Alberto Fabra, perquè s'implique en la resolució del conflicte. “Podria donar llicència d'emissions a TV3, com ja ha fet el govern valencià amb tantes altres cadenes de televisió, i podria també signar un conveni de reciprocitat amb el govern català”, va reclamar Violeta Tena, portaveu de Sense Senyal.

L'optimisme el va posar el president d'ACPV, Eliseu Climent. “El tema porta camí de resoldre's enguany”, va declarar. Climent va remarcar que “alguna cosa s'està trencant dins del PP” i va recordar que la Diputació de Castelló —amb majoria absoluta del PP— ha aprovat una moció que insta el govern espanyol a donar suport al projecte de llei de la ILP i que demana al Consell que arribi a un acord de reciprocitat amb la Generalitat de Catalunya.

El president d'ACPV va estar acompanyat en la capçalera de la manifestació per diversos representants de la cultura, el sindicalisme i la política.

ACPV aconsegueix més termini per pagar les multes

L'Agència Tributària ha confirmat aquesta setmana a ACPV que podrà abonar de forma fraccionada fins al 2015 els vora 400.000 euros que li resten per pagar de les sancions (800.000 euros en total) que li va imposar el govern de Camps per emetre TV3 al País Valencià,i que van forçar l'entitat a aturar les emissions. Hisenda ha accedit a ampliar el termini de l'abonament —s'hauria d'haver satisfet abans del 2011— per la “demostrada voluntat de pagament”. L'acord dóna “aire” a ACPV i dissipa el temor de l'embargament. L'entitat ha anat pagant amb aportacions populars. Per satisfer la quantitat que resta, posarà a la venda obres donades per artistes de renom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.