Comunicació

“Tenim un problema: Catalunya”, a la portada de l'‘Abc'

El diari titula el seu editorial amb un “Fre al separatisme”

El castellà a l'educació, la llei de consultes i les declaracions d'Ortega sobre la polèmica de les banderes, els problemes que preocupen el rotatiu espanyol

El diari Abc publica aquest dijous una portada en què assegura sobre un fons vermell i una enorme “Ñ” de color groc que es trenca “Tenim un problema: Catalunya”. La portada fa referència a la llei de consultes aprovada pel Parlament, a l'absència del castellà en la preinscripció escolar, i a les declaracions que la vicepresidenta Joana Ortega va fer ahir sobre la banderes, que va assegurar que “s'ha de treballar per canviar la llei, no per incomplir-la”.

De fet, els tres subtítols de la portada de l'Abc diuen: “Mas insisteix a amagar en els impresos la casella de l'ensenyament en castellà”. “La Generalitat proposa canviar la norma per hissar l'ensenya nacional”. “El Parlament aprova una llei per fer un referèndum sobre el pacte fiscal”.

A més, el rotatiu espanyol també dedica l'editorial a Catalunya, amb el títol “Freno al separatismo”, una idea que repeteix i amplia a l'interior en la informació que encapçala el titular “Catalunya da otra vuelta de tuerca antiespañola”.

“Llum verd a la llei que permetrà Mas convocar el referèndum sobre el pacte fiscal” és un dels títols que il·lustra la notícia a l'interior de l'Abc, una idea amb la qual també se centra el diari El mundo, que en el subtítol de la portada especifica que la llei de consultes dóna “via lliure a la llei que permetrà demanar el suport al pacte fiscal defugint la prohibició de referèndums”.

A més, el diari de Pedro J. Ramírez fa un editorial molt dur contra el govern català, amb el títol Un llumí que Mas en.cendrà contra Rajoy

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.