Comunicació

MIQUEL BONFILL

FUNDADOR D'OMATECH

“Ipsojobs és rapidesa i flexibilitat per trobar feina”

Ipsojobs és present en 200 ciutats de 50 països i funcionem en més de set idiomes

En temps de crisi una proposta com Ipsojobs sempre és positiva. Una de les qualitats que destaqueu és que és una eina senzilla i ràpida per trobar feina.

Quant temps triguen els usuaris a poder trobar una feina?
Molt poc temps, perquè de fet és una de les funcions d'Ipsojobs. Tot i que sempre depèn molt del sector i de la categoria de feina que s'està buscant. A més, és un portal orientat a trobar feines puntuals i vacants i, per tant, la rapidesa ha de ser un punt bàsic.
Quantes ofertes de feina teniu actualment?
Tenim més de 27.000 ofertes publicades, segmentades per ciutats i categories. És una eina molt senzilla d'utilitzar i gratuïta per a les empreses que busquen treballadors i els usuaris que busquen feina. Volem facilitar les coses, ja és un moment molt complicat per a la recerca d'una oportunitat laboral.
Durant quant de temps es publica una oferta de treball?
Com que Ipsojobs està enfocat a feines urgents, les ofertes tenen 30 dies de vigència. Passats aquests 30 dies, l'oferta s'esborra de la base de dades.
Molts dels usuaris que fan servir cercadors de feina en línia es queixen del correu brossa. Com ho eviteu?
No fem correu brossa, és un principi essencial de la nostra empresa. Com que no emmagatzemem els correus electrònics dels nostres usuaris, no enviarem cap tipus d' informació comercial.
La idea inicial d'Ipsojobs quan va néixer, el 2007, continua sent la mateixa que ara?
Sí, nosaltres apostàvem per la rapidesa i la flexibilitat i per cobrir les necessitats immediates, per exemple, administratius per acabar una facturació, dissenyadors per fer un disseny gràfic d'urgència... I crec que ho hem aconseguit! Hi ha una urgència i nosaltres aportem la solució al més de pressa possible.
Vau començar just abans de la crisi...
La plataforma ha evolucionat a tot tipus de tasques, i des del 2009 hem notat un augment molt considerable del nombre de visites a causa de la llarga crisi. Però, a la vegada, també ens hem adaptat al moment sense posar-nos cap mena de frontera.
I teniu vocació internacional?
Sí, estem en més de 200 ciutats, de 50 països i, a més, estem disponibles en més de set idiomes. Obertura total. Ara pretenem obrir més instàncies a diverses ciutats on encara no som presents. Busquem un responsable concret que gestioni aquell punt, independent del nostre equip però que pugui guanyar-se la vida. Un cop hi hagi guanys en aquell indret, ens repartim els diners entre els responsables de la ciutat i nosaltres. Així hem funcionat en totes aquestes 200 ciutats i la proposta sempre ha funcionat.
I, com és el cas d'altres webs, el negoci d'Ipsojobs també és a través de la publicitat?
Sí, a través de Google fem publicitat contextual, i cada ciutat produeix els seus beneficis independents, que posteriorment seran repartits.
Des d'Omatech també esteu potenciant Easypromos, una plataforma que funciona molt bé a través de Facebook...
Una eina útil per potenciar promocions de Facebook a través de diverses aplicacions. Així, les empreses que ens contracten poden treure el màxim negoci i profit a les seves pàgines.
I com funciona?
Per utilitzar Easypromos has d'instal·lar l'aplicació a la teva pàgina de Facebook. Hem preparat una guia pas a pas al nostre web perquè la instal·lació sigui com més senzilla millor. Un cop tens l'aplicació instal·lada ja pots crear promocions i concursos des de la zona d'administració d'Easypromos a aquesta xarxa social. Segons la promoció desitjada per l'empresa les quotes aniran variant.
Negocis a la xarxa, aplicacions, planificador de webs, està d'acord amb l'etiqueta d'emprenedor 2.0?
I tant, crec que el món de la xarxa ja no és el futur, és el present. Per tant sempre he volgut focalitzar els meus esforços a potenciar-la.
Les administracions ajuden prou els emprenedors?
Si hi ha ajudes, no n'hem rebut, no n'hem vist. Es podria donar molt més suport del que es dóna des de les administracions. Calen més facilitats per als emprenedors, són els que faran evolucionar realment el país.
S'ha d'apostar definitivament per un Silicon Valley català?
Seria excel·lent i engrescador que tinguéssim una oportunitat com aquesta. A Catalunya hi ha molt de talent digital!

a la vida real

És soci fundador d'Omatech, l'empresa que va crear aquest web per cercar feina: Ipsojobs.

Un proposta que pretén posar el seu granet de sorra per posar fi a l'atur és Ipsojobs. Aquest web ens planteja una possibilitat de trobar feina d'una manera senzilla però sobretot ràpida. Una eina per a totes aquelles empreses, organitzacions i particulars que necessiten cobrir una vacant o realitzar una tasca al més ràpidament possible.

De la digit@l...

#Twitter

@mbonfill

@ij_barcelona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.