Comunicació

Fabra s'aferra a Rajoy

El consell traslladarà al govern espanyol l'intent de reobertura de qualsevol repetidor de TV3 al País Valencià

El govern valencià no tira la tovalla i ha decidit aferrar-se a l'única possibilitat que li queda per impedir les emissions de TV3 al País Valencià: recórrer al “germà gran”. Així, per boca del vicepresident del consell, José Císcar, va advertir que traslladarà al govern espanyol la notícia de l'obertura de qualsevol repetidor de TV3 al territori del País Valencià “perquè actue en conseqüència”.

El portaveu del consell va subratllar que la sentència del Tribunal Suprem, que anul·la la prohibició a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a emetre el senyal del canal català i deixa sense efecte la multa de 300.000 euros, sols assenyala que la competència sancionadora no correspon a la Generalitat Valenciana, però va afirmar que la resolució “no desmenteix la infracció” i que per tant es traslladarà al govern espanyol, que és qui té les competències. “En el moment que tinguem constància oficial o extraoficial de l'obertura de qualsevol repetidor ho traslladarem al govern d'Espanya”, va dir amb clara referència a l'anunci de l'Ajuntament de Morella.

Morella, la primera

I és que segons l'alcalde de la capital dels Ports, Rhamsés Ripollés, amb la sentència del Suprem a la mà, entén que Morella ja pot “recuperar la normalitat en el seu espai radioelèctric”. Els repetidors dels Ports són propietat de l'Ajuntament, de manera que “ara només cal resoldre una qüestió tècnica perquè de seguida es puga tornar a veure TV3 i també Aragó TV”. Ripollés es va reunir amb els col·lectius que durant aquest últim temps s'han mobilitzat contra el tancament dels repetidors per anunciar-los la decisió. “La Generalitat mai hauria d'haver apagat els repetidors ni atemptar contra la llibertat d'expressió i informació dels ciutadans. Ja era hora que es recuperara la normalitat en la nostra comarca”, va expressar el primer edil, i va instar l'executiu d'Alberto Fabra a complir la sentència i a “regularitzar de fet la situació a tot el territori”.

Res més lluny, però, dels objectius del consell, ja que Císcar va assegurar que la intenció és no retirar els altres dos expedients sancionadors imposats a ACPV pels mateixos motius, les multes dels quals superen els 400.000 euros.

A més, el vicepresident va tornar a rebutjar l'oferta de col·laboració de l'entitat presidida per Joan Francesc Mira per crear una comissió per solucionar el conflicte. “La situació es pot arreglar entre el govern valencià i el govern català”, va subratllar. Císcar va insistir que l'acord depèn de dues premisses: la reciprocitat i “el respecte a les senyes d'identitat del País Valencià”. “S'ha de respectar sí o sí el que recull el nostre Estatut sobre la denominació, la llengua, els símbols i els senyals d'identitat”, va expressar. Això no obstant, el portaveu va indicar que hi ha bona predisposició del govern català i també del valencià per parlar de la qüestió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.